≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poslednjih deset večitih derbija u Humskoj: Zvezda ima minus 4, a nije dobila Partizan u gostima od 2016.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na minulih deset okršaja na Partizanovom stadionu videli smo šest remija i četiri trijumfa domaćeg tima

  • 29
Bibars Natho i Aleksandar Katai Foto: Aleksandar Djorovic / Panoramic / Panoramic / Profimedia, Nikola Tomić

Odavno neki večiti derbi nije imao takvu rezultatsku težinu kao što će je imati onaj koji je na programu u sredu na stadionu u Humskoj. Posle sedam odigranih utakmica u Superligi Srbije stanje na tabeli je takvo da Partizan ima +4 u odnosu Crvenu zvezdu.

Crno-beli su jedine bodove u prvenstvu do sada "prosuli" još u prvom kolu kada su gostovali ekipi TSC-a sa kojom inače i dele prvo mesto sa identičnim učinkom. Sa druge strane, crveno-beli su prvo bili poraženi na gostovanju Voždovcu, a zatim i na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

Zbog toga derbi ima veliku težinu, posebno za ekipu Crvene zvezde, koja bi porazom pala u minus od sedam bodova u odnosu na večitog rivala, što je situacija sa kojom se nije suočila već neko vreme.

A tradicija u poslednjih deset utakmica odigranih u Humskoj ulici govori da će crveno-beli imati baš težak posao. Naime, poslednju pobedu na gostovanju Partizanu upisali su pre više od sedam godina u prvenstvu, kada je bilo 1:2.

Od tada, pa do danas, videli smo ukupno šest remija i četiri pobede Partizana u Humskoj.

Poslednjeg derbija se svi sećamo, kada golova nije bilo u plej-of fazi takmičenja kada su crveno-beli već postali šampioni, a na onom prvom u istoj sezoni bilo je 1:1, gde su golove postigli Bukari u 26. minutu na jednoj strani, odnosno Bibras Natho sa penala u 56. minutu na drugoj.

Tokom 2021. godine su Partizan i Zvezda samo jednom igrali u Humskoj, a ishod je bio isti - remi rezultatom 1:1. Sa razlikom da je Natho ovoga puta postigao gol za vođstvo Partizana u 36. minutu, koji je anulirao Aleksandar Katai u 83. minutu uprkos inicijativi crno-belih.

Još godinu dana ranije videli smo sličan razvoj situacije. Rano vođstvo Partizana preko Fiće Stevanovića iz 6. minuta, a onda i izjednačujući gol Kataija sa penala u 75. minutu. Potom se vraćamo na ono polufinale Kupa iz 2020. godine koje je rešio Bibras Natho svojim pogotkom u 58. minutu, a zatim i na trijumf Partizana u prvenstvu pogocima Sejdube Sume i Zorana Tošića.

Sezona 2018/19 takođe je videla samo jedan meč Partizana i Zvezde u Humskoj, kada su crveno-beli takođe bili veliki favoriti prema kladionicama, ali su isto ostali samo na bodu. Tada je Gomeš dao gol za 1:0 u 33. minutu, a koji je anulirao Boaći u 73. minutu.

Nekako kao prepisan je bio derbi od godinu dana ranije. Tada je Suma sa penala obradovao Grobare u 61. minutu, a onda je opet Boaći postao junak Zvezde u 84. minutu.

Za kraj, tu su i dva derbija iz sezone 2016/17, koja je bila berićetna za crno-bele. Prvo su naneli bolan poraz Zvezdi u prvenstvu golom Lea iz 89. minuta u jednom od najdramatičnijih derbija, da bi onda slavili i u finalu Kupa pred 24.000 navijača kada je Milenković doneo radost Grobarima pogotkom u 42. minutu.

I onda dolazi taj 27. februar 2016. godine kada je Zvezda poslednji put slavila u Humskoj... I tada je Partizan poveo preko Gogue u 17. minutu, ali su Lučo Ibanjez u 24. minutu i Vijeira osam minuta kasnije obrnuli rezultat.

Šta nas čeka u sredu?

Šta očekujete u sredu u večitom derbiju u Humskoj?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Ivanić: Bili smo hrabri i dostojanstveni, ali moramo da budemo realni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    23. septembar 2023 | 10:30

    Mislim da će biti 4 :2 za Zvezdu. Strelac dva gola za Partizan - Natho (oba gola iz penala)

  • Mix

    23. septembar 2023 | 09:59

    Partizanova odbrana je verovatno najgora u istoriji, kad god protivnik predje centar Partizan je u opasnosti, tako da je zvezda veliki favorit!!!

  • Cc

    23. septembar 2023 | 10:17

    Zvezda ako izgubi u derbiju od ovih polupanih neka se pozdravi sa baharom da se ne ljubimo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA