≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijska demontaža: Njukasl slavio sa čak 8:0 u Šefildu, ovakvu pobedu Premijer liga nikada nije videla!

Vreme čitanja: oko 1 min.

A, moglo je možda i dodatno da potone domaćin...

  • 0
Kijeran Tripije, Njukasl Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Njukasla slavili su sa čak 8:0 protiv Šefild junajteda na gostovanju i tako u šestom kolu ove sezone Premijer lige upisali svoje ime u istoriju takmičenja.

Ovo je najubedljivija pobeda ikada koja se desila na gostujućem terenu jednog premijerligaša, a neverovatno je da se upisalo osam različitih strelaca.

Kao da se očekivala jedna ovakva utakmica Njukasla koji je konačno pokazao onu snagu za koju smatraju fudbalski stručnjaci da postoji, a nastradao je Šefild koji posle šest kola nema niti jednu pobedu.

U startu to možda nije sve ličilo na konačni epilog, ali su gosti malo po malo dolazili do sve ozbiljnijih prilika, da bi Longstaf otvorio sezonu lova na Oštrice u 21. minutu.

Onda je usledio het-trik asistencija sjajnog Kierana Tripijea koji je prvo poslužio jednog štopera, Dena Burna, u 31. minutu, a zatim i drugog, Svena Botmana, četiri minuta kasnije za 3:0.

Nastavio je priču sa elegenatnim prebacivanjem lopte u 56. minutu za Kaluma Vilsona i ta da se moglo naslutiti da može da dođe do debakla.

Posle samo 61. minuta igre došlo je do petarde, a Entoni Gordon je bio strelac.

Imena veznjaka su onda počela često na semaforu da se pojavljjuju, pa je Almiron pogodio u 68. minutu, zatim Bruno Guimaraeš nastavlja čitavu priču u 73. minutu, a konačnih 8:0 delo je Aleksandra Isaka koji je iskoristio totalno bunilo u 87. minutu, zalomio protivnika i lagano plasirao za istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA