Vreme čitanja: oko 3 min.

"Volim pritisak! Grobari da nam daju podršku": Jovanović sa velikim očekivanjima čeka večiti derbi u Humskoj

Vreme čitanja: oko 3 min.

Golman crno-belih nada se pozitivnom ishodu

  • 2
Aleksandar Jovanović, Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Bliži se dan večitog derbija. Ponovo će on biti odigran usred sedmice, u sredu od 19.00 časova gde će Partizan pokušati da odbrani +4 koje ima u odnosu na Crvenu zvezdu u Humskoj.

Za sajt Partizana, prvi put kao akter derbija, svoje želje i očekivanja, ali i sećanja na derbije iz detinjstva, izneo je čuvar mreže Partizana - Aleksandar Jovanović.

Za početak je govorio o derbiju kojeg se najradije seća.

- Pamtim dosta derbija. Taj 161. derbi, koji smo igrali 2019. godine, smo dobili 2:0, Suminim golom. To mi je ostalo u najbližem sećanju - istakao je Jovanović.

A koliko je mogao da isprati večite derbije pre dolaska u Partizan?

- Dok nisam bio u Partizanu, pošto sam dugo bio u inostranstvu, derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. Igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira, a od naših - Sale Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju.

Pripreme za derbi su uvek drugačije u odnosu na ostale mečeve, ali ne i kod Jovanovića.

- Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam svoj fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu.

Pritisak je sastavni deo svakog večitog derbija.

- Ja volim pritisak i trudim se da ga kanališem na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu. Na taj način kanališem pritisak koji se stvare oko ekipe i golmana. Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tu sve staje! Tada je najvažnije da budeš fokusiran, da ne obraćaš pažnju na to da li si ispred protivničke tribine, da li braniš na njihovom ili na stadionu Partizana. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer, na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju rezultat!

Aleksandar jovanović Foto: MN Press

Podelio je i očekivanja.

- Biće teška, zahtevna utakmica, sa puno detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju.

Četiri poena prednosti ima Partizan i gledaće to da sačuva ili uveća.

- Stvorili smo prednost od 4 boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne treba se uljuljkati. Ali, opet sa druge strane, imamo lepu prednost koju treba nagraditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako da se tako spremamo da uđemo u derbi.

Upitan je i da li će njegova porodica doći na stadion da ga bodri.

- Biće moja porodica, dosta drugara, verovatno i moj sin koji je već bio na stadionu, na istoj tribini. Bio je u crno-belom butiku pre neki dan, kao što kažeš. Oni su moja najveća snaga i najviše doprinose da ostanem miran i staložen, što je važno za golmana i za sve ostale igrače.

Imao je i poruku za navijače, ali i igrače.

- Poruka Grobarima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sada. Ne znam da li će doći ili ne, ja ih ovim putem zovem. A svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sada. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna, kada iz minusa okrećemo utakmicu - rekao je, pa dodao:

- A što se tiče poruke igračima, samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji. Fokusirani, staloženi, mirni i energični! Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane - veliki događaj za mene!

(Telegraf.rs)

Video: Poruka navijača Vojvodine za Bolingija: Stay strong

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA