Vreme čitanja: oko 2 min.

Derbi je odložen, ali na današnji dan je odigran jedan koji se pamti i zbog naslovne strane čuvenog "Tempa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Taj 108. derbi obeležio je napadač Crvene zvezde Perica Ognjenović

  • 1
108. večiti derbi Printskrin: Youtube/crniguja

Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, 171. prvenstveni po redu, trebalo je da bude odigran večeras u 19.00 časova, ali je odložen zbog, nažalost, tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji!

Međutim, ostaće zapisano u istoriji večitih derbija da je jedan ipak odigran 27. septembra, a u pitanju je onaj iz 1997. godine kada je Zvezda u 108. duelu protiv Partizana slavila rezultatom 2:0 (1:0)!

Junak trijumfa bio je Perica Ognjenović, dvostruki strelac, koji je zbog svoje partije na terenu dobio zanimljivu naslovnu stranu od tadašnjeg renomiranog sportskog magazina "Tempo." A na njoj je pisalo: "Perica - Partizan 2:0."

Dejan Stanković, Perica Ognjenović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezdu je sa klupe tada predvodio Milorad Miša Kosanović, a crveno-beli su zaostajali tri boda u odnosu na Partizan i Obilić.

Domaćin je u prvih 15 minuta krenuo silovito. Pantelić je pogodio stativu, Kralj je odbranio udarac Dejana Stankovića koji je nedugi kasnije i iz voleja probao da zatrese mrežu.

Jovičić je u 23. minutu imao zicer nakon proigravanja Ognjenovića, Kralj je zatim odbranio još jedan šut Stankovića. Kao i onaj Ognjenovićev iz slobodnjaka u 39. minutu, ali u 43. nije mogao ništa i omaleni napadač crveno-belih je pogodio za 1:0. Dao je Ognjenović brzo i drugi gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Partizan je na početku drugog poluvremena mogao da izjednači preko Dragana Stojisavljevića. Njegov šut ukrotio je Dragoslav Jevrić, dok Goran Obradović nije imao sreće i tukao je iznad prečke nešto kasnije.Istakao se Jevrić i u 74. i 76. minutu kada je zaustavionudarce Pažina i Rankovića.

Tačku na trijumf Zvezde stavio je Ognjenović u 81. minutu. Pobegao je defanzivi Partizana i Kralju, te se drugi put upisao u strelce.

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (1:0)

Crvena zvezda: Dragoslav Jevrić, Bratislav Živković, Nikoslav Bjegović (od 46. Vinko Marinović), Srđan Pecelj, Aleksandar Kristić, Goran Bunjevčević, Dalibor Škorić, Miodrag Pantelić (od 69. Ivan Dudić), Zoran Jovičić, Dejan Stanković (Goran Bošković). Trener: Milorad Kosanović.

Partizan: Ivica Kralj, Dražen Bolić, Đorđe Svetličić (od 46. Goran Trobok), Ivan Tomić, Predrag Pažin, Zoltan Sabo, Igor Taševski, Dragan Stojisavljević, Saša Ilić (od 74. Dejan Vukićević), Goran Obradović, Dragan Isailović (od 67. Ljubiša Ranković). Trener: Ljubiša Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    27. septembar 2023 | 08:49

    Sasvim normalno , gazi boraniju 🇭🇷🏁 hrvatsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA