Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimalo vas je koliko zarađuju fudbalske sudije u Engleskoj? Cifra uopšte nije zanemarljiva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plata je između pet i devet puta veća od prosečne

  • 0
Entoni Tejlor Foto: MN Press

Jasno je kao dan da se u Premijer ligi "vrti" najviše novca u Evropi kada je fudbal u pitanju danas. Pa, ako su fudbaleri sa primanjima višestruko većim od normale, onda je to nekako očekivano i za arbitre na utakmicama.

Ipak, kada se pogleda kroz kakav pritisak navijača, medija i društvenih mreža prolaze arbitri, onda sve postane nekako jasnije.

Štaviše, sve je manje ljudi koji se odlučuju da prihvate taj poziv zbog pomenutih uvreda i raznih oblika verbalnog nasilja kojem su izložene sudije na niželigaškom i poluprofesionalnom nivou. Ne može se tako lako doći ni do Premijer lige.

Ali kada se do nje dođe, može se očekivati i velika zarada. Brojke su konačno obelodanjenje...

Engleski GiveMeSport navodi da sudije u Premijer ligi zarađuju godišnje između 110.000 i 240.000 funti, uz bonuse od 1.500 funti po meču, što je od pet do devet puta više od prosečne plate u Velikoj Britaniji.

Prosečna godišnja plata u ovoj zemlji iznosi oko 28.000 funti, a interesantno je da pomoćne sudije dobijaju oko 30.000 funti uz bonus od 850 funti po utakmici. Slična je zarada i za VAR sudije.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka navijača Vojvodine za Bolingija: Stay strong

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA