Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpske fudbalerke složne: "Da protiv Poljske potvrdimo prvo mesto"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki ispit čeka Srpkinje u oktobru u LN

  • 0
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije sjajno je otvorila pevi ciklus Lige nacija, pošto je u poslednjih nekoliko dana savladala Ukrajinu i Grčku.

Srpkinje polako koračaju u elit grupu evropskog fudbala, ali tek im predstoje mečevi sa glavnim konkurentom za prvo mesto, reprezentacijom Poljske.

Protiv Grčke sve devojke zaslužuju pohvale, a sa dva postignuta gola lepo veče imala je fenomenalna Miljana Ivanović.

- Mi smo znale kakav kvalitet imamo. Protiv Ukrajine nismo pokazale sve ono što znamo, ovu utakmicu smo bolje analizirale i znale smo kako da uđemo u utakmicu. Mnogo smo bolja ekipa od Grčke i to smo i pokazale. Sada čekamo oktobar i dve utakmice sa Poljskom – ističe Miljana Ivanović.

Dva gola postigla je i Jovana Damnjanović, pamtiće svoj 50 nastup u dresu najdražih boja.

- Drago mi je naravno da smo pobedili i to mi je ono bukvalno šlag na tortu, međutim isto i ovih 50 utakmica u reprezentaciji ima neko posebno značenje za mene. I zaista se radujem što sam ovaj jubilej mogla obeležiti sa ovom pobedom koja nam je bila izuzetno bitna – ističe Jovana Damnjanović i dodaje:

Jovana Damnjanović Foto: MN Press / Marko Metlaš

- Mislim da smo u ovu utakmicu ušli zaista ozbiljno, što možda nije bio slučaj sa Ukrajinom, tako da smo od prvog minuta napravile jako visok pritisak na njih, iskoristile šanse. Zasita mislim da smo odigrale jednu dobru utakmicu, da smo kontrolisali bukvalno sve što se dešava na terenu i rezultat je samim tim na kraju bio i više nego odličan.

Poljska je pobedila Ukrajnu (2:1), dakle sve će se rešavati verovatno u duelu Srbija – Poljska?

- Mi idemo od utakmice do utakmice, sada ćemo se fokusirati naravno na taj oktobarski period, analiziraćemo Poljsku, videćemo koje su njihove mane i pokušaćemo sve da iskoristimo. Mi znamo da ako odigramo na našem maksimumu, da je sve u našim rukama, tako da ćemo se potruditi da to i učinimo – jasna je Jovana Damnjanović.

Noć kada je savladana Grčka, pamtiće i Dina Blagojević. Pokloni za jubilej pre početka, pobeda, mnogo povoda za slavlje.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

- Meni je jako drago što su ljudi došli u ovolikom broju, što su nas podržavali tokom svih 90 minuta meča. Hvala Fudbalskom savezu, podpredsednici Sandri, tim menadžerki Bojani i svima koji su učestvovali u ovom obeležavanju jubilarnog 50 -og nastupa za reprezentaciju, kako za mene, tako i za Jovanu Damnjanović. Presrećne smo i nadam se da smo publici pokazali i prikazali zašto bi trebalo da dolaze na utakmice reprezentacije – rekla je Dina Blagojević.

Maksimalan učinak posle prva dva kola, veliki stimulans za nastavak Lige nacije?

- Tako je, čula sam da je Poljska pobedila Ukrajinu, mi i oni imamo po 6 bodova u grupi, nas deli mala gol razlika, tako da smo prvi. Cilj nam je da na prvom mestu ostanemo do kraja godine i da tako završimo ovaj ciklus Lige nacije – zaključila je Dina Blagojević.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA