≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saopštenje Delija zbog ubijenih Srba na Kosovu: "Hvala svim navijačima, a posebno Grobarima, ovo je temelj..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se navijačka grupa Crvene zvezde

  • 37
Delije, Marakana Foto: Telegraf

Srpska javnost je obojena u crnilo, nakon što je određen broj državljana ubijen na Kosovu. Zbog njih, zemlja je odlučila da proglasi dan žalosti, a njihova smrt je ujedinila navijače svih klubova iz Srbije, gde su prednjačile Delije i Grobari.

Pred Hramom Svetog Save se okupio dosta velik broj navijača, iz nekoliko navijačkih grupa, a tu su bili i Delije, Grobari, Taurunum Bojsi, Plava Unija...

Nakon okupljanja i paljenja sveća, oglasile su se Delije i saopštenjem.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Večeras se u hramu Svetog Save okupilo nekoliko hiljada ljudi na pomenu našoj braći Stefanu, Bojanu i Igoru koju su junački položili svoje živote za otadžbinu na Kosovu i Metohiji. Pomen je služio vladika Stefan sa sveštenstvom hrama. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari koje su mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti.

- Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca ali posebno hvala navijačima Partizana koji su u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa - napisale su Delije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    27. septembar 2023 | 22:42

    Nadam se da je ova zajednička tragedija ujedinila navijače naših timova u ideji da je, za sve nas, najvažnija Srbija. Podele su nas skupo koštale u prošlosti, a kada smo ujedinjeni nema jačih od nas. Lepo je i ohrabrujuće pročitati ovakvo razumno saopštenje navijača Crvene zvezde.

  • CZ

    27. septembar 2023 | 22:37

    Bravo Braco...🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏

  • Vlada

    27. septembar 2023 | 23:12

    Dosta je Srpskih zivota izgubljeno, mladih ljudi…Vremena su takva da je krajnje vreme da se ujedinimo za odbranu otadzbine, majke Srbije od stranih zlih sila. Pokusavaju iznutra da nas uniste, podmecu nam neke gej parade, hoce porodice da uniste…ne dajmo se braco Srbi. Slava Bogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA