Vreme čitanja: oko 1 min.

Gvardiolu razljutilo pitanje novinara: "Da, sve utakmice su nam lake..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dosta problema Gvardioli prave povrede u timu...

  • 0
Pep Gvardiola Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mačester sitija od 16.00 gostuju ekipi Vulverhemptona, u okviru sedmog kola Premijer lige.

Tim povodom, na konferenciji za medije govorio je trener "Građana", Pep Gvardiola, kojeg je iznervirala konstatacija da njegovu ekipu čeka "laka utakmica".

- Normalno, sve utakmice koje mi igramo su lake. Da, da, tako je. Ako ne osvojimo Premijer ligu sa deset poena prednosti u novembru, to je katastrofa - rekao je Pep.

Govorio je Gvardiola i o protivniku.

- Imam ogromno poštovanje za njih. Uvek se mučimo u Vulverhemptonu. Možete da vidite kakav individualni kvalitet imaju, posebno u napadu sa Netom, Kunjom, momkom iz Koreje (Hvanom, prim. aut). I trenerom O’Nilom koji je uradio neverovatan posao u Bornmutu prošle sezone, imam osećaj da će isto uraditi i sada. Možda trenutno nemaju rezultate kakve bi želeli, ali šanse koje su promašili protiv Brajtona u prvom poluvremenu, protiv Liverpula su imali prilike da postignu više od jednog gola u prvom poluvremenu..."

Dosta problema Gvardioli prave povrede u timu...

- Kada imaš 20 igrača i šestorica su povređeni svi kažu kako treba da imaš veći tim, ali šta se desi kada nema povreda? Kako da upravljam tom situacijom. Mogu da izvedem samo 11 igrača. Ako 14 igrača ne igra duže vreme ne želim da bude trener. Zbog toga kada dovodite igrače treba da gledate one koji mogu da igraju na dve ili tri pozicije. Bernardo može to, Fil takođe, Hulijan, Oskar Bob isto...Kada ljudi kažu kako žele po dvojicu igrača na svakoj poziciji, sa tim se ne slažem. Da biste bili efektni, morate da igrate standardno. Ako želim manje utakmica, vodiću tim koji ne igra evropska takmičenja. Bile bi to duge nedelje. Kada si u vrhunskom timu u evropskim takmičenjima, moraš da se navikneš na to. Za 12/13 godina trenerske karijere, sve vreme sam živeo sa time - zaključio je Gvardiola.

(Telegraf.rs)

Video: Kilometar dugačak korteo zvezdaša ide ka "Etihadu": Preko 2.500 navijača će bodriti crno-bele

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA