Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda minimalcem dobila Radnički: Crveno-beli imali sve u svojim rukama, pa na kraju umalo ostali bez 3 boda

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crvena zvezda je opasno strepela u poslednjim minutima ovog meča, kada je Frej imao priliku.

  • 51
FK Zvezda - FK Radnički Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da savladaju Radnički iz Niša na svom terenu sa 1:0 u okviru 10. kola Superlige Srbije, čime su prekinuli "crni niz" od dve utakmice bez pobede. Jedini pogodak na meču bio je delo Mirka Ivanića u 13. minutu susreta.

Crvena zvezda je bila izraziti favoriti na ovom meču, dok je Barak Bahar izveo najjači tim, poprilično napadački orjentisan.

Međutim, dosta je i strepeo u poslednjim trenucima, pošto je Glazer "čupao" loptu iz mreže u 90. minutu meča.

Nije želeo da se kocka, nije želeo da rizikuje, ali je opet imao podosta problema u svim sferama igre. Doduše, igra Crvene zvezde od samog početka je bila na visini zadatka, napadali su konstantno, Mirko Ivanić se razigrao, pretio je s početka meča u nekoliko navrata, ali su te lopte išle pored gola.

Dragan Rosić je bio dosta dobar na golu Radničkog, branio je svaki pokušaj, sve je hvatao i bio je nepremostiva prepreka za sve napade Zvezde. Ipak, posustao je i taj "bunker" u tom 13. minutu, napravila se gužva, nekoliko izblokiranih šuteva, a onda je Mirko Ivanić postigao gol glavom.

Nastavak poluvremena je prošao u identičnom ruhu, Zvezda je napadala, Radnički se branio i vrebao priliku iz kontre. U nekoliko navrata su i mogli da uteknu defanzivcima Zvezde, ali je to bilo sve u domenu "potencijalne opasnosti", pošto nije ni upućen udarac ka golu.

Do poluvremena je Zvezda napadala, Rosić branio, a u drugom je sve bil dosta sporije, ritam je opao, Zvezda je pokušavala da razmrda svoj tim promenama, međutim, nisu doneli boljitak i poboljšanje u rezultatskom smislu.

Ipak, na kraju je Frej imao i priliku u 90. minutu, ali je Omri Glazer odbranio taj udarac i otklonio opasnost.

FK Zvezda - FK Radnički Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (1:0)

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer - Bukari, Dragović, Mijailović, Điga, Mitrović - Hvang, Stamenić - Ivanić - Kraso, Endiaje

Radnički: Rosić - Jamkam, Vojnović, Petrović - Jovanović, Stajić, Pejović, Frej - Ilić, Mesarović, Petrov.

TOK MEČA UŽIVO:

71' - Odličan udarac Hvanga. Olajinka je bio u prilici, lopta je došla do Mijailovića, koji je šutiraoo, ali je izblokiran. Potom je lopta došla do Hvanga, on je šutirao, ali je Rosić odlično odbranio.

57' - Prečka Mirka Ivanića! Namestio je loptu lepo, još bolje je šutirao, ali je lopta ostala na okviru gola, posle ovog udarca sa oko 24 metra od gola Rosića. Pritom, lopta je nekog zakačila, promenila putanju, ali je ostala na prečki.

55' - Dosta slabiji ritam utakmice na startu drugog poluvremena, imao je Olajinka jednu šansu, ali nije uspeo ni da uputi udarac, te se i ne može podvesti pod neku ozbiljniju priliku.

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Kreće drugi deo utakmice

45' - POLUVREME, Crvena zvezda vodi 1:0 protiv Radničkog.

44' - Priliku je imao Šerif Endiaje, dobio je loptu odličnu, ali je Rosić lako to ukrotio i poslao loptu u korner.

FK Zvezda - FK Radnički Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

38' - Siguran Dragan Rosić na golu Radničkog, pokušao je Stefan Mitrović da probije, centrirao je, ali je Rosić dohvatio loptu.

33' - Vanja Ilić iz Radničkog šutira, ali lopta odlazi pored gola Glazera.

31' - Šutirao je Stamenić, ali je lopta pogodila nekoga i otišla je u korner.

26' - Tukao je Hvang posle slobodnog udarca, odbranili su to igrači Radničkog, potom jelopta došla do Mirka Ivanića, šutirao je i on, ali je Dragan Rosić to lako ukrotio.

20 - Nakon gola je Zvezda nastavila sa svojim atacima, a veoma dobru priliku je imao Srđan Mijailović posle kornera, da bi njegov udarac ipak ukrotio golman Dragan Rosić.

13' - Gooool! Mirko Ivanić postiže pogodak.

10' - Stigao je i Radnički iz Niša do prilike, sačekali su kontru, potom su mogli da dođu i u šansu, ali je Điga intervenisao i izbacio loptu u aut.

7' - Preti Crvena zvezda, prelepa akcija u kojoj su učetsvovali Hvang, Ivanić i Kraso, ali Endiaje nije uspeo da zahvati loptu.

5' - Prva ozbiljna prilika na meču, Mirko Ivanić je ukrao loptu na nekih 30-ak metara od gola Rosića i krenuo je golu, onda je šutirao slabijom levom nogom i lopta je otšila pored desne stative gola iz Niša.

1' - Krenuo je meč na Markaani, a Crven azvezda je odmah u prvim minutima je odmah imala i priliku da dođe do gola.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde su ušli u seriju nešto lošijih rezultata u svim takmičenjima, te će istu pokušati da prekinu na svom terenu u utakmici 10. kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Niša, koji takođe ne briljira u prvenstvu Srbije ove sezone.

Crvena zvezda je zabeležila tri poraza u prethodne četiri utakmice, od čega je jedan došao u Ligi šampiona od Mančester sitija, dok su ona druga dva više zabrinjavajuća zbog toga što su viđena u prvenstvu od Voždovca, odnosno Čukaričkog u samo nekoliko dana.

Zbog toga, nije želeo Barak Bahar da se "igra" i kocka sa sastavom, te je najjači tim izveo na teren, a tu su i nova pojačanja.

Radnički je trenutno na 13. poziciji, sa samo dva trijumfa iz osam odigranih utakmica, te, ne bi trebalo da predstavljaju pretežak zadatak za ekipus Marakane.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović: Zvezda borbena, u tehničkom i taktičkom smislu daleko iza vodećih evropskih klubova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

    30. septembar 2023 | 18:58

    Ovaj tim i igra su za plakanje. Dal je gori trener il igrači koji su dovedeni. I umesto da igraju utakmice da se uigraju oni odlažu. A Englezi . Pa oni izginuše igrajući . Milina ih gledati. Jooooooj Srbijooooo. Mi kao se nešto busamo za Evropu. Polako polako. Dolazi sreda.

  • Чивија

    30. septembar 2023 | 20:36

    Види причу,тренер и играчи доведени због лиге шампиона,па они ни у домаћем првенству не могу да се саставе.Да није одложена утакмица са Партизаном гарант би пукли.Терза мафија се прерачунао.

  • Алекса

    30. septembar 2023 | 17:34

    Зашто сада ни један објективни делија не каже да је срамота да само три српска играча играју у звезди? Или се то само Жељку Обрадовићу замера?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA