≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan je sam na prvom mestu Superlige Srbije: Crno-beli "proleteli" kroz Kruševac i lako dobili Napredak

Vreme čitanja: oko 3 min.

Imali su crno-beli dominaciju tokom čitavog toka utakmice

FK Napredak Kruševac - FK Partizan Foto: FK Partizan - Miroslav Todorović

Jedno od najtežih gostovanja od početka sezone Partizan je rešio u svoju korist, a pobeda nad Napretkom u Kruševcu – 2:0, ne samo da je crno-belima donela tri boda, već ih je “lansirala” i na prvo mesto na tabeli Superlige, čemu se, posle slabog početka sezone, verovatno niko nije nadao, Tim igora Duljaja je poveo golom Alda Kalulua u smiraju prvog dela, da bi 15-tak minuta pre kraja Stefan Jovanović autogolom “potpisao” kapitulaciju Kruševljana.

Po očajnom terenu u Kruševcu, koga bi se postidela i neka poljoprivredna gazdinstva u Srbiji, Partizan je protiv Napretka odigrao možda i najbolje poluvreme od početka sezone. Tim Igora Duljaja je sve vreme dominirao, sve vreme bio “na lopti”, konstantno na polovini domaćina, defanzivno odgovoran i ofanzivno izuzetno raznovrstan, ali je Kruševljenje ozbiljnijeg minusa spasavao samo golman Vladimir Savić, koji je tokom prvih 45 minuta primio jedan, a spasao pet ili šest “viđenih” golova.

Svesni činjenice da im se pruža prilika da zasednu na prvu poziciju na tabeli, crno-beli su veoma ozbiljno, koncentrisano ušli u meč, nošeni podrškom nekoliko hiljada navijača koji su ih sve vreme bodrili.

Po “oranici” u Kruševcu uspeli su da se nametnu protiv rivala koji se sve vreme branio sa petoricom igrača u poslednjoj liniji, nalazeći načine da probiju blok i dođu u priliku da ugroze sjajnog Savića na golu.

Samo u prvih 15-tak minuta Partizan nije realizovao četiri prilike za gol, iako je sve počelo solidnim pokušajem domaćina preko Bojovića (udarac glavom pored gola). Tri puta se u veoma dobrim šansama našao Aldo Kalulu, čija borbenost i konstantno kretanje sa i bez lopte su zadavali velike glavobolje odbrani Napredka, međutim, omaleni krilni napadač je promašio dva zicera, dok je u trećem pokušaju, posle odličnog udarca Meniga (na pas Natha) – izblokiran.

Bilo je jasno da je domaćin na konopcima, ali je Savića i odbranu najpre spasavao teren pun rupa, nedostojan najvišeg ranga takmičenja, potom I borbenost koju su iskazivali u odsudnim momentima, uz, razume se, dozu sreće.

Tako se Napredak “provukao” nekažnjeno posle udarca Aranđela Stojkovića, odnosno Meniga koji je u 39. minutu, posle sjajne akcije Saldanje i Natha, prvo šutirao u čuvara mreže, a potom odbijenu loptu zbog nepravilnog odskoka poslao pored stative. Dobar udarac je uputio i Antić samo minut kasnije, ali je nagrada stigla tek u nadoknadi vremena.

Bio je to drugi minut koji je sudija Minaković nadoknađivao, Bibars Natho je provukao loptu za Belića, koji se izvukao na bok, usledio je centaršut i odlična reakcija Alda Kalulula kome se trud isplatio za prvenac u dresu Partizana – 0:1!

Nastavak manje intenzivan, još teži za igru po već uništenom terenu, ali i dalje u znaku Partizana, koji je, iako ne ubedljiv kao u prvim 45 minuta, i dalje bio daleko bolji tim na terenu. Malo je nedostajalo da crno-beli preko Mateusa Saldanje već u 50. minutu reše pitanje pobednika, ali je sjajan udarac Brazilca, posla pasa Antića, pogodio – stativu.

Blizu gola je bio i Svetozar Marković, posle akcije Natha i Meniga iz kornera, no, taj udarac defanzivca, zaboravljenog na drugoj stativi, prohujao je pored stative.

Ritam je posle toga malo opao, igralo se na polovini Napretka, ali nije bilo opasnosti po domaćina u poslednjoj trećini terena gde su domaćini uspevali da se odbrane.

A, onda, gorovo ni iz čega, Kruševljani su došli do dobre prilike. Ljubomirac je probijao na desnom boku, igrači Partizana su zastali misleći da će lopta napustiti teren, no, to se nije desilo te je volej “uhvatio” Milan Bojović. Ipak, golman Jovanović je odbranio udarac, tek drugi domaćina do tog trenutka.

U poslednjih 15-tak minuta Partizan je rešio pitanje pobednika. Prvo je Kalulu promašio veliku priliku posle pasa Stojkovića i propuštanja lopte Saldanje, ali je u sledećem napadu sve bilo gotovo.

Bio je to 75. minut, Severina i Gajas Zahid su kombinovali na icini kaznenog prostora, Norvežanin je fintom izbacio rivale i pokušao da centrira ka Saldanji, ali je loptu u sopstvenu mrežu ubacio Stefan Jovanović – 0:2.

Lak posao je Partizan imao do kraja meča, jer je domaćin evidentno izgubio snagu, pa su crno-beli još nekoliko puta zapretili, pre svega preko Saldanje, tražili su gosti i jedanaesterac pošto je Ljubomirac u jednom napadu zakačio loptu rukom (ali prvo ga je udarila u telo, pa nema osnova), no, rezultat je ostao nepromenjen.

(Telegraf.rs)

Video: Vojvodina ponovo vodi: Još jedan gol protiv rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo za delije

    1. oktobar 2023 | 19:31

    Sneg je opet Zvezdana a 4 boda nas deli,sneg je Zvezdana i minus....hladno je.

  • Mile

    1. oktobar 2023 | 17:25

    Počela je pljačka ,ne svira se penal za Napredak !!!!

  • Semajlirane_pufne

    1. oktobar 2023 | 20:05

    Kad vec ne mogu da igraju treceligasko Evropsko takmicenje bar jure da osvoje titulu za prvo tromesečje 🤣🤣🤣...sve je to lepo ali ima mnogo do maja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA