Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono kada odete na tribinu navijača najvećeg rivala: Možete li ovo da zamislite na večitom derbiju u Beogradu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Španiji je situacija ipak daleko mirnija i ovakve stvari su potpuno normalne

  • 6
FK Real Sosijedad - FK Atletik Bilbao, navijač Foto: Twitter - Printscreen - Athletic Club

Španija. San Sebastijan. Baskijski derbi između Real Sosijedada i Atletik Bilbaa. Krcat stadion. Da li možete da zamislite sebe da navijate za Atletik, a da se nalazite jedini na tribini gde se nalaze vatreni navijači domaćina? Teško...

Ali, očigledno je i tako nešto moguće. O tome svedoči i viralni snimak koji je objavio Atletik Bilbao na svojim društvenim mrežama. Na njemu se može videti jedan jedini navijač crveno-belih kako stoji u masi pristalica Sosijedada koje su okrenule leđa terenu i počele da pevaju pesmu.

Nije ni čudno zbog čega su bili radosni. Dobili su najvećeg rivala rezultatom 3:0, a navijaču Atletika zbog toga sigurno nije bilo previše milo. Ipak, dok su oni zajedno pevali, on ih je ispratio sa osmehom.

Razlog za to je što je baskijski derbi zapravo jedan od najmirnijih u Španiji. Ne pamti se kada je viđen poslednji incident i kada bi se to prevelo na Premijer ligu, to bi zapravo bio okršaj između Evertona i Liverpula.

- Ovo smo mi. Uvek Atletik, u dobrim i lošim trenucima - napisali su iz Atletika uz snimak pomenutog navijača španskog kluba.

Možete li uopšte da zamislite da vidite ovako nešto u Srbiji ili tek na večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde?

(Telegraf.rs)

Video: Vojvodina ponovo vodi: Još jedan gol protiv rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chester

    1. oktobar 2023 | 17:12

    Kakav buzdovan!!!!

  • Deki

    1. oktobar 2023 | 22:56

    Pa i na nasem derbiju je to uobicajno vec 6,7 godina unazad, koliko cigana sad drzi jug? 😂

  • Vidoje

    1. oktobar 2023 | 19:29

    Može da prodje skoro svugde,ali jedan navijač,ali par njih ne,jer se to smatra provokacijom! Normalno i ovaj jedan da ne provocira!🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA