≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"U direktnoj vezi smo sa onima koji ratuju i ginu": Dan kada je viđena najtužnija najava večitog derbija!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Taj 91. večiti derbi će ostati upamćen i po tome što je Zvezda za njega dobila četiri miliona dinara i sav novac prosledila Republici Srpskoj, ali i po prekidu od 10 minuta zbog suzavca

  • 2
91. večiti derbi Printskrin: Youtube/Crni Guja

Na današnji dan, pre 31 godinu, Crvena zvezda i Partizan odigrali su svoj 91. večiti derbi koji je umnogome bio specifičan u odnosu na neke ranije!

Najviše zbog činjenice da je u pitanju derbi koji je usledio posle sankcija i derbi koji se igrao u trenutku kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini.

Duel večitih rivala je završen rezultatom 1:1, strelci su bili Vladan Lukić u 87. za Zvezdu i Predrag Mijatović u 75. minutu za Partizan, dok je utakmica prekinuta na 10 minuta, početkom drugog poluvremena, jer je neko bacio suzavac.

Ono što je svakako ostavilo najveći utisak kada je u pitanju ovaj 91. večiti derbi jeste i najava utakmice od strane tadašnjeg komentatora Milojka Pantića koji, jednostavno, nije mogao da "zaboravi" na ratna dešavanja.

- Najavljujući današnji derbi večitih rivala, jedan sportski list je pozvao navijače na 90 minuta tuge i radosti. Tuge zato što na ovim prostorima, par stotina kilometara od ovog stadiona, besni rat i ginu ljudi, zbog čega su uvedene sankcije protiv naše zemlje. Radost je po tom nivinskom uvodniku zato što je ambijent na Zvezdinom stadionu zaista veličanstven. Kakav samo Beograd u Evropi može da priredi - rekao je Pantić i dodao:

- Moram da kažem da ova televizijska slika u direktnom prenosu, preko Pala, ide za gledaoce iz Republike Srpske, a to znači da smo u direktnoj vezi sa onima koji ratuju i ginu. Zato nema mesta radovanju i zato će se vaš reporter potruditi da vas oslobodi svih izliva emocija i u ovoj situaciji suvišnih opservacija.

Otkrio je Pantić i tadašnji divan gest Zvezde.

- Još samo jedna informacija. Televizija Srbije je Crvenoj zvezdi, za direktan prenos utakmice za Kanal "S" (Republika Srpska) platila četiri miliona dinara. Moram da dodam da će Crvena zvezda sav taj novac upotrebiti da se kupi humanitarna pomoć za ljude, za žitelje, Republike Srpske.

Podsetimo se i Milojkovih reči u situaciji kada je derbi prekinut.

- Nešto se tamo dogodilo, jedna zaista neprijatna situacija. Odlaze i rezervni igrači i rukovodstvo Zvezde sa klupe. Da li je to neko bacio suzavac? Neoprostiva greška. Da, eno na severnoj tribini velika rupa u gledalištu. Znam da to sigurno nije namerno, da je to neko mislio da je petarda, ali suzavac je prosto očistio severnu tribinu i sudija Zoran Petrović je prekinuo utakmicu. Čak se i ovde oseća, a mi smo pod krovom zapadne tribine Zvezdinog stadiona. I te kako se oseća. Dim koji štipa za oči, za nos...vidite i sami. Ovo zaista niko nije očekivao. Ako postoji senka koja se može baciti na ovakvu jednu manifestaciju, onda je to ovaj slučaj. Evo sada i na drugoj strani stadiona. Za ovakve scene više nema reči, ne treba ih ni komentarisati. I rukovodstvo i rezervni igrači Partizana sada moraju da napuste klupu jer su ugroženi.

Nakon što je utakmica nastavljena, Mijatović je u 75. minutu razgalio južnu tribinu golom iz pomoć stative, dok je rezervista Vladan Lukić pred kraj meča postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda: Milojević, Vidaković, Stojkovski, Vasilijević, Radinović, Božović, Radmanović, Kristić, Drobnjak (Maslovar), Petković, Ivić (Lukić). Trener: Milan Živadinović.

Partizan: Pandurović, Stanojković(Nađ), Gudelj, Jokanović, Vujačić, Petrić, Bogdanović, Mijatović, Vorkapić (Milošević), B. Brnović, Krčmarević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Video: Delije spektakularnim vatrometom "otvorile" derbi: Crvene svetleće rakete osvetlile pola grada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    2. oktobar 2023 | 09:59

    Шта је онда говорио милојко пантић ашта сад говори Ни срама ни поштења ни етике нити било шта људског

  • Dule123

    2. oktobar 2023 | 10:00

    a sta se moglo ocekivati od albanaca nego da bojkotuju sve sto je srpsko..takva vam je zvezda koju napravise u tirani..zalosno al istinito

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA