≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Ovo je utakmica koja može da promeni celu sezonu, jedva je čekamo": Bahar pun samopouzdanja pred Jang Bojs

Vreme čitanja: oko 5 min.

Važan meč za crveno-bele u elitnom takmičenju

  • 8
Barak Bahar Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 čas na stadionu "Rajko Mitić" igraju meč 2. kola grupne faze Lige šampiona, a protivnik će im biti švajcarski tim Jang Bojsa iz Berna.

Crveno-beli su u prvom kolu poraženi od ekipe Mančester sitija na gostovanju rezultatom 3:1, iako su vodili na poluvremenu, dok su Jang Bojsi pali na domaćem terenu protiv nemačkog Lajpciga identičnim rezultatom.

U međuvremenu, Zvezda je odigrala samo jedan meč i to protiv Radničkog iz Niša koji je dobila sa 1:0, dok je Jang Bojs na drugoj strani imao dve pobede protiv Lugana i Grashopersa, odnosno poraz od ekipe Sen Galena.

Za početak se obratio trener, Barak Bahar.

- Jako mi je drago što počinjemo ovo takmičenje kod kuće, na našem stadionu, sa našim navijačima, radujemo se tome, imaćemo ogromnu podršku sutra i siguran sam da svi jedva čekaju sutrašnju utakmicu da obradujemo naše navijače - rekao je Bahar.

Prvo pitanje dobio je Mirko Ivanić, novinare je zanimalo zbog čega ekipa pada na kraju utakmice.

- To je više pitanje za struku. Ono što ja mogu da kažem je da vredno radimo na treninzima, dobro se pripremamo za svaki meč, odgovorno pristupamo svakom meču, na to ćemo obratiti pažnju. Za ovo smo se pripremali celo leto, imali smo prijateljske utakmice. Siguran sam da je ekipa spremna i jedva čekam da krene utakmica - poručio je Ivanić.

Barak Bahar FK Crvena zvezda - FK Mančester Siti Foto: Telegraf.rs

Da li je pad u koncentraciji i igri Zvezde u poslednje vreme samo prolazan?

- Znamo da u poslednjim mečevima, posebno u ligi nismo imali tako dobre nastupe kao na početku sezone, ali znate da je LŠ nešto drugo. U Ligi šampiona smo na početku imali dobar nastup u odbrani, sada igramo ovde i to je utakmica koju moramo da pobedimo. Pokušaćemo da odigramo dobro - dodao je Bahar.

Bakar je imao priliku da igra na punoj Marakani kao trener Makabi Haife. Kakav je osećaj igrati tu kao protivnički trener i kakav je ambijent? Da li to može da bude faktor na sutrašnjoj utakmici?

- Drugačije je kada igrate pred 50.000 navijača i kada igrate uz podršku tih ljudi. Želimo da iskoristimo to, igraćemo zajedno sa njima, bićemo jaki, snažni, uveren sam da ćemo ako dobro započnemo utakmicu na kraju i pobediti - istakao je Bahar.

Kako se Mirko Ivanić seća utakmice iz 2019. godine? Posle toga je bila i proslava na oklopnom vozilu, pa su igrači Jang Bojsa morali da čekaju da sve to prođe. Iz Švajcarske su ranije danas stigle provokacije...

- Prvo što se tiče utakmice, to je bila jedna od stresnijih, krenuo sam je sa klupe. Video sam sve sa strane, osetio pritisak od navijača i naboj rezultata, pošto je. Natpise u njihovim medijima ne čitamo, niti gledamo, sad sam to tek čuo, mi to ne radimo. Sutra ćemo biti deo spektakla koji će priuštiti naši navijači, mi tu podršku osećamo i sada. Cela ekipa jedva čeka da krene utakmica i da pokažemo zbog čega smo u Ligi šampiona - istakao je Bahar.

Kakva će biti razlika u odnosu na meč sa Sitijem?

- Iako se trudimo da napadamo, nekada je teško protiv jakog tima. Sada će biti potpuno drugačija igra. Jang Bojs je na našem nivou, a mi imamo podršku domaćeg terena, tako da ćemo imati prednost u tom smislu - rekao je Bahar.

Da li ima problema sa povredama?

- Da, spremni smo za ovu utakmicu, imamo još jedan trening, ali upoznali smo Jang Bojs, igrali su protiv mog bivšeg tima, dobro rade, taktički su spremni. Verujemo u sebe, znamo šta treba da radimo u ofanzivnom i defanzivnom delu - dodao je trener Zvezde.

Barak Bahar crvena zvezda fk Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Da li ovaj meč može da preokrene sezonu kada je reč o timu Zvezde?

- Znate, svi znamo koliko je važna ova utakmica. Ona može da promeni celu sezonu. Ne želimo da igramo pod pritiskom, nego da budemo takvi kakvi smo. Da iskoristimo pritisak u pozitivnom smislu. Imamo iskusne i mlade igrače koji hoće da se dokažu i koji treba da budu u fokusu - poručio je Bahar.

Kako bi Ivanić uporedio meč iz 2019. godine i ovaj sada?

- Ne bih upoređivao taj tim iz 2019. godine i ovaj sada. Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Nikada ne znaš kako će da se odvija utakmica. Mi smo spremni za ono što nas sutra očekuje i nadam se da ćemo uz podršku navijača doći do pobede koja će okrenuti sezonu, da nam donese krila pred nastavak Superlige i Lige šampiona - poručio je Ivanić.

Šta treba da bude "meč viner" za Zvezdu na sutrašnjem meču?

- Najpre, počinjemo sa navijačima. Zaista je važno da dođu i da budu aktivni, biće pun stadion i to nam je jako važno. Pre početka utakmice nema favorita. Oba tima su ravnopravna i jednaka, ali biće značajni sitni detalji, posvećenost, plan koji imamo. Verujem da će to biti odlučujuće i da ćemo pobediti - istakao je Bahar.

Koliko je Ivanić danas opasniji po Jang Bojs nego pre četiri godine, a Vukanović je prizivao gol?

- Opasniji sam, ja se nadam da jeste. Aleksa je moj veliki prijatelj i drago mi je što je on dao gol za grupnu fazu. Nadam se da će njegove reči pomoći da sutra rešimo utakmicu. Najvažnije je da tim bude na nivou, a tim uvek izbaci pojedinca ko reši meč. Pre četiri godina je to bio Aleksa, neka sutra bude neko drugi - poruka je Ivanića.

Šta ne sme sutra da se radi? Šta su to slabe tačke?

- Nisam pričao sa Makabi Haifom, nisam dobio informacije od njih. Upoznali smo se, imali smo mečeve sa njima. Tada smo dali tri gola, to je odličan, snažan tim, oni su nam vrlo dobro poznati - rekao je Bahar

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović: Zvezda borbena, u tehničkom i taktičkom smislu daleko iza vodećih evropskih klubova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    3. oktobar 2023 | 18:10

    Ne znam samo iz cega crpi samopouzdanje i nadu!?

  • Boda Tajson Doživotna

    3. oktobar 2023 | 18:13

    Tim nije uigran. Tu nema šta da se priča. 90% igrača razmišlja o Ligi Šampiona. Briga njih za Surdulicu,Kruševac itd... Žao mi je što nema srpskih fudbalera. Da gledam Grujića,Ristića,Radonjića,Rajkovića,Njeguša. Ne može stranac da oseti šta je zvezda kao naše dete koje čim uzme loptu mašta da zaigra na marakani,igra derbi i da gol u derbiju. Nikad nićemo imati uspeha u fudbalu dok se to ne promeni.

  • Dragan czv

    3. oktobar 2023 | 16:49

    Ako je izgubis ima velike šanse za šut kartu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA