≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Zvezda - Jang Bojs: Ovo je startna postava uz menjanje pozicija, evo koje pare su u igri!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čeka nas spektakl pred 50.000 navijača na Marakani

  • 9
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda od 21.00 na Marakani dočekuje Jang Bojs u drugom kolu grupe G Lige šampiona, a ovaj meč je jedan od presudnih za crveno-bele ukoliko žele da se nadaju eventualnom daljem plasmanu.

Jang Bojs je ekipa koja je u grupi u rangu sa Zvezdom, dok su Mančester Siti i Lajpcig nivo iznad, zato crveno-beli moraju da sačuvaju domaći teren i upravo protiv Švajcaraca su najveće šanse da dođu do bodova.

Telegraf vam donosi i najzanimljivije činjenice za praćenje ovog meča.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč počinje od 21.00 na Marakani, koja će biti puna i na kojoj se očekuje 50.000 navijača, a TV prenos je obezbeđen na RTS 1 i Arena sport premium 1.

Ko sudi?

Sudija je Vilijam Kolum iz Škotske, a takođe su mu u pomoćnici sunarodnici, Frensis Konor i Dejvid Megeči. Za VAR su zaduženi Dejvid Kut iz Engleske i Endrju Dalas iz Škotske.

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

Kod Zvezde je već neko vreme "rovit" Aleksandar Katai, koji se oporavlja, ali je poslednju utakmicu presedeo na klupi. Kada je Jang Bojs u pitanju, van stroja jebili Kastriot Imeri, što je potvrdio i trener ovog tima. Prethodnih dana su probleme imali i Loris Bonito i Malik Deme, ali ih šef struke Švajcaraca nije istakao na konferenciji pred meč.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je proteklog vikenda savladala Radnički iz Niša sa 1:0 i tako prekinula loš niz od tri poraza iz četiri utakmica. Ipak, navijači nisu bili preterano zadovoljni igrom svog tima, gde je jedini gol postigao Mirko Ivanić u 13. minutu. I Jang Bojs je za vikend slavio minimalnim rezultatom, na gostovanju Grashopersu od 1:0, gde je gol odluke postigao Iten. Nije ni Jang Bojs poput Zvezde idealno započeo sezonu, jer je od starta sezone doživeo jedan poraz i imao dva remija.

Glavni aduti na terenu?

Liga šampiona Mančester Siti Crvena Zvezda Foto: Tanjug/AP

Zvezda će se sasvim sigurno uzdati u svoje ofanzivne igrače - Osman Bukari koji je bio strelac u duelu sa Mančester sitijem obično je dobro golteterski raspoložen u evropskim mečevima. Šerif Endiaje bi trebalo da predstavlja glavnu opasnost u napadu, kao i Kraso i Olajinka koji će najverovatnije čekati šansu sa klupe, dok bi ključni igrači u veznom redu Zvezde trebalo da budu Hvang i Ivanić.

Kod Jang Bojsa je najopasniji dvojac u napadu, Sedrik Iten, koji je proteklog vikenda postigao spektakularan gol u pobedi od 1:0 nad Grashopersom, kao i Mešak Elija, koji je već postigao nekoliko golova i podelio nekoliko asistencija od starta sezone, a bio je strelac i u meču 1. kola Lige šampiona protiv Lajpciga.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Svaka utakmica u Ligi šampiona donosi 2,8 miliona evra, a remi se nagrađuje sa 930.000 evra.

Takođe, pobeda u Ligi šampiona donosi 2.000 bodova za klupski koeficijent, a remi 1.000. Kada je nacionalni koeficijent u pitanju, eventualna pobeda bi donela 400 bodova, a remi 200 bodova za srpski fudbal.

Šta kažu kladionice?

Zvezda je prema bukmejkerima favorit. Sigurno na to utiče i pun stadion koji se očekuje u sredu uveče i 50.000 navijača koji će davati svom timu vetar u leđa.

Kvota na pobedu Zvezde je 2,25, na remi je 3,60, a na pobedu Jang Bojsa 3,35.

Reč trenera

Barak Bahar: 

Barak Bahar FK Crvena zvezda - FK Mančester Siti Foto: Telegraf.rs

- Znamo da u poslednjim mečevima, posebno u ligi nismo imali tako dobre nastupe kao na početku sezone, ali znate da je LŠ nešto drugo. U Ligi šampiona smo na početku imali dobar nastup u odbrani, sada igramo ovde i to je utakmica koju moramo da pobedimo. Pokušaćemo da odigramo dobro.

- Drugačije je kada igrate pred 50.000 navijača i kada igrate uz podršku tih ljudi. Želimo da iskoristimo to, igraćemo zajedno sa njima, bićemo jaki, snažni, uveren sam da ćemo ako dobro započnemo utakmicu na kraju i pobediti - istakao je Bahar.

Viki Rafael:

- Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu - rekao je trener Jang Bojsa i istakao šta očekuje od ambijenta na Marakani.

- Ne može se trenirati taj osećaj. Neki su to doživeli, a mi kao stručni štab ćemo pripremiti svoj tim. Biće žučno, glasno, slaviće se svaki pogodak, ali moramo to da preokrenemo to u pozitivnu situaciju za nas. Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača.

Očekivani sastavi

Zvezdin sastav Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić, Hvang, Stamenić, Ivanić, Bukari, Mitrović, Endiaje

Jang Bojs: Raciopi, Janko, Amenda, Kamara, Ndika, Niase, Seko, Lauper, Garsija, Iten, Elija

Crvena zvezda bi trebalo da zaigra u identičnom sastavu kao i protiv Mančester sitija. Mijailović bi trebalo da zaigra kao bek, s tim da bi Rodić i Mitrović menjali poziciju, kao što je to bio slučaj u Mančesteru, u zavisnosti od toga da li se brani ili napada. U napadu bi Rodić bio bek, a u odbrani zadnji vezni, dok bi Mitrović u napadu bio krilo, a u odbrani levi bek.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda trenirala pred Jang Bojs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    4. oktobar 2023 | 13:35

    i nula bi bio veliki uspjeh za ovu patvorinu i lazne velicine..

  • Joja

    4. oktobar 2023 | 15:23

    Svajceri govore da obavezno moraju pobedit. Pokazute ko je gazda kod kuce.

  • Zaratustra

    4. oktobar 2023 | 14:07

    Bice 2:0 za svajcarski Vozdovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA