≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bude ovako i večeras: Zvezdini omladinci pokazali put seniorima, Mijatović i Gojkov srušili Jang Bojs!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika pobeda mladog tima Zvezde

  • 6
Jovan Mijatović Foto: MNPress

Omladinski tim Crvene zvezde ostvario je veliku pobedu u drugom kolu grupne faze Lige šampiona za mlade, pošto je srušio švajcarske Jang Bojse i tako pokazao put seniorima pred vrlo važan meč večeras na stadionu "Rajko Mitić" - 2:1 (0:0).

Strelci za pobedu crveno-belih danas na stadionu u Zaplanjskoj ulici bili su Novak Gojkov u 74. minutu i Jovan Mijatović u 87. minutu, dok je za švajcarski tim poraz uspeo da ublaži Para u poslednjem minutu regularnog dela meča. Meč je kasnio oko 40 minuta zbog sistemskog problema sa protokolom.

Iz prvog tima su za ovaj meč bili priključeni kao i u Mančesteru, Jovan Mijatović, Jovan Šljivić i Kosta Nedeljković. Na njihov pogon je Zvezda na kraju došla do tri boda.

Crveno-beli su bili opasniji rival kroz veći deo meča. Prvo poluvereme nam je uglavnom donelo nešto usporeniju igru, gde su šanse bile nešto ređe. Zapravo se na njih čekalo sve do pred sam kraj utakmice.

Izdvaja se šansa Zvezde iz 8. minuta kada je više igrača uspelo da uputi šut ka golu, potom je kontru sedam minuta kasnije imao Nedeljković, a u 20. minutu je Bomo mogao da donese prednost Jang Bojsu.

U nastavku meča, crveno-beli su prvi put zapretili u 55. minutu kada je lopta posle jedne kontre završila pored gola. Ali kada nije tada uspela da završi u mreži, jeste nekih 20-ak minuta kasnije.

Tada je Nedeljković uradio najveći deo posla, prošao je po desnoj strani, a onda je dodao loptu Gojkovu, koji je loptu smestio u mrežu.

Pred sam kraj se činilo da je Zvezda rešila posao. Tada je Mijatović uradio kontru, prošao i stigao u situaciju jedan na jedan sa golmanom. I zatresao je mrežu, ali...

Tada je Para uspeo da mrežu, takođe iz kontre, za Jang Bojse. Igrao se 90. minut, pa su crveno-beli, ipak, morali još malo da se strpe na slavlje.

Izdržali su i petominutnu nadoknadu i ostvarili trijumf. Posle poraza u prvom kolu od Sitija (2:5), ovo su prvi bodovi za crveno-bele u grupnoj fazi takmičenja. Sa druge strane, Jang Bojsima je ovo drugi poraz.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi fudbaleri Zvezde i Zenita odigrali prijateljsku utakmicu podno Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA