≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Remi Zvezde i Jang Bojsa na prepunoj Marakani: Bukarijev trk na kraju meča doneo radost Delijama i nadu u LŠ

Vreme čitanja: oko 7 min.

Mogla je Zvezda i mnogo više na ovom meču, ali...

FK Crvena Zvezda - FK Jang Bojs Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da upišu i prve bodove u Ligi šampiona ove sezone, pošto su na Marakani remizirali sa 2:2 protiv Jang Bojsa, gde su imali prednost od 1:0 na poluvremenu, da bi u drugom poluvremenu potpuno stali u prvih 15 minuta, dok je Bukari uspeo da vrati svoj tim!

Teško je objasniti ovu utakmicu, pošto je ona izgledala kao savremena verzija čuvene novele Roberta Luisa Stivensona - "Doktor Džekil i Mister Hajd".

Crvena zvezda je bila besprekorna u prvom poluvremenu, sve je išlo od ruke, napadali su i pretili golu Jang Bojsa, gol je žargonski rečeno visio u vazduhu tokom svih 45 minuta. Naravno, morali su i da se brane, dok je Omri Glazer bio odličan na golu, te je imao neke veoma važne odbrane, koje su dale vetar u leđa.

Napadali su, ređali prilike, ali lopta nije htela u gol. Iako su došli do prvog gola, do vođstva, veoma su neraspoloženi izašli iz svlačionice na poluvremenu, što je iskoristio Jang Bojs preko Filipa Ugrinića i Sedrika Itena, te su postigli dva gola i tako neutralisali pogodak Šerifa Endiajea.

Tih 15 minuta su doneli i strepnju, kao i nešto tišu Marakani, ali svima je radost na lice doneo Osman Bukari, koji je pobegao svojim čuvarima u 88. minutu meča, kada je i postavio konačnih 2:2.

Ipak, ovaj remi nije baš pogodan za Crvenu zvezdu, pošto su bili favoriti, s obzirom na to da su igrali i na prepunoj Marakani protiv Švajcaraca, te će joj sada dodatno biti zakomplikovan život u nastavku ovog takmičenja, pošto će morati da jure bodove na drugim mestima.

FK Crvena Zvezda - FK Jang Bojs Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2 (1:0)

Sudije: Vilijam Kolum, Fransis Konor, Dejvid MekGiči.

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Dragović, Điga, Rodić - Stamenić, Hvang - Bukari, Ivanić, Mitrović - Endiaje.

Jang Bojs (4-3-3): Raćopi - Garsija, Benito, Kamara, Janko - Ugrinić, Nijase, Maleš - Monteiro, Iten, Elija.

Od samog starta je Zvezda želela da pokaže gostima iz Jang Bojsa ko je in i šta ih čeka na prepunoj Marakani, pa su tako od prvih minuta i krenuli ka golu Švajcaraca, s očitom namerom da u uvodnim minutima i postignu gol.

Ipak, prvu ozbiljnu priliku je imala ekipa Jang Bojsa, koja je preko Darijana Maleša šutirala u 4. minutu susreta, kada je lopta otišla preko gola.

Odmah u narednom napadu je viđena i najbolja prilika u prvom delu, kada je Šerif Endiaje pokušao petom sa nekih pet metara od gola. Lopta je došla do Endiajea, od strane Hvanga, a on je samo dokačio, međutim, golman Raćopi je uspeo da odbrani.

Posle toga, dugo se čekalo na nove prilike. Igrao se 20. minut, kada je Zvezda opet makar malo zapretila. Bukari je dodao pravovremenu loptu do Mirka Ivanića, međutim, ovaj je loše primio loptu i ona je došla do gola.

To je moglo opasno i da se Zvezdi obije o glavu, pošto je Garsija samo sedam minuta kasnije šutirao sa 24 metara od gola, a Glazer je ovoga puta bio odličan na golu.

Čekalo se opet, čekalo se i dočekalo. Osman Bukari je dobio odličnu loptu, pobegao je svima, šutirao je, ali je lopta došla do Šerifa Endiajea, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme i postigao je gol. Taj gol je prvo poništen zbog navodnog ofsajda, pa je VAR reagovao i ipak ga priznao.

Nedugo zatim, Zvezda je postigla i novi gol, ovoga puta preko Bukarija, ali je ovaj gol poništen zbog ofsajda.

FK Crvena Zvezda - FK Jang Bojs Foto: Mileta Mirčetić

Drugo poluvreme je bilo dosta napetije, pošto je već na samom startu istog do gola došao Jang Bojs, kada je precizan bio Filip Ugrinić, te je uneo nemir u redove crveno-belih koji su brzo i posustali u nastavku meča.

Nakon tog gola, Zvezda je bila dosta nesigurnija, što se videlo u igri.

To se isplatilo ovoj ekipi već u 60. minutu, kada je Đigu lopta pogodila u ruku, posle čega je VAR dodelio i penal Jang Bojsu.

Tada je opet Zvezda krenula u napad svim snagama, kada je golman Jang Bojsa ubeležio dve odbrane u 70. i 71. minutu, što je dalo motiv crveno-belima da se nadaju nekom pozitivnom rezultatu.

Izuzetno dobru šansu je imao i Aleksandar Katai u 78. minutu, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

Konačno, igrao se 88. minut meča, Bukari je pobegao čuvarima, utekao je svima, šutirao je i pogodio gol, te je postao heroj svog tima, koji im je doneo i bod u ovom takmičenju.

FK Crvena Zvezda - FK Jang Bojs Foto: Mileta Mirčetić
TOK MEČA:

88' - GOOOOOOOL! Osman Bukari je pobegao svojim čuvarima i postigao je gol.

78' - Kakva šansa Kataija! Šutirao je glavom, ali je lopta otišla pored gola.

71' - Opet brani Raćopi! Endiaje je pokušao glavom, ali je golman i ovo uspeo da uhvati.

70' - Neverovatno! Luda odbrana golmana Raćopija, posle čega će Zvezda imati i još jedan korner.

70' - U igri je Aleksandar Katai, koji dobija ovacije sa tribina.

67' - Odlučio je Bahar da promeša karte, promenio je igrače, umesto Milana Rodića je ušao Piter Olajinka, te je promenjena i formacija sa 4-2-3-1, na 3-5-2.

60' - Đigu je lopta pogodila u ruku i gleda se VAR... I pogađa Iten, Zvezda gubi od Jang Bojsa - 2:1!

54' - Postiže novi gol Zvezda, ali opet iz ofsajda.

53' - Bukari je izgubio loptu, što je mogla da iskoristi ekipa Jang Bojsa.

50' - Ogromna prilika za Itena, ostao je sam, ali je Glazer uspeo da odbrani ovaj udarac iskosa.

FK Crvena Zvezda - FK Jang Bojs Foto: Mileta Mirčetić

48' (1:1)  - Prima Zvezda gol, strelac je Filip Ugrinić... Ispala je čitava odbrana i rutinski je Ugrinić uspeo da savlada Glazera.

46' - Krenuo je drugi deo utakmice.

POLUVREME

50' - Odlična odbrana Omrija Glazera! Rikošetirala je lopta, ali je golman uspeo da odbrani i ovaj udarac. Ostaje 1:0 na poluvremenu.

47' - Opet gol Zvezde, ali će opet VAR da reaguje!

41' - Brani Glazer opet! Odlično se postavio izraelski golman i lako je ukrotio udarac Itena.

35' (1:0) - POSTIŽE GOL ZVEZDA! Ali, sudije kažu da je ofsajd... VAR će da reaguje. GOOOOOL! Šerif Endiaje je bio na pravom mestu u pravo vreme, Bukari je utekao odbrani, a napadač je ostao sam i samo je ugurao loptu u gol.

34' - Novi udarac iz ugla za ekipu Jang Bojsa. Maleš je pokušao, ali je njegov udarac izblokiran.

27' - Opasno po gol Glazera! Garsija je šutirao sa nekih 24-25 metara, ali je Glazer odličan bio na golu, lepo je ispratio, a onda je loptu odbio do kornera.

23' - Dobro je za Zvezdu. Monteiro je dobio odličnu loptu, ali nije šutirao na pravi način i ona odlazi u gol aut.

20' - Velika šteta za Zvezdu! Bukari je dodao Mirku Ivaniću, ali je ovaj imao loš prijem.

14' - Nakon veoma dobre šanse Endiajea, malo su stali na loptu. Crvena zvezda je ta koja preti i napada, dok se Jang Bojs još samo brani.

9' - Naser Điga je za sada odličan. Uspeo je da nadmudri Eliju iz Jang Bojsa i dobio je gol-aut za svoju ekipu.

6' - Kakva šansa Šerifa Endiajea! Mirko Ivanić je pokušao, potom i Hvang, Endiaje je hteo petom, ali je golman uspeo da odbrani ovaj udarac.

RED STAR Marko Metlas

4' - Darijan Maleš je sada šutirao, ali preko gola Glazera. Bio je ovo ozbiljan udarac ka golu Omrija Glazera, ali, nije baš bio blizu okvira gola.

2' - Odmah od samog starta kreće Zvezda u napad, sada je išla preko Osmana Bukarija s desne strane, ali iz svega će biti samo aut. Kasanije je i nastavljan napad, ali su fudbaleri Jang Bojsa izbacili loptu van svoje polovine.

1' - Krenuo je meč u Beogradu.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde pred sobom ima veoma važan meč, pošto će u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona igrati protiv Jang Bojsa na svom terenu, gde će pojuriti i prve poene u ovom takmičenju, nakon startnog poraza.

Crvena zvezda nije imala baš sreće na žrebu, pošto ju je isti spojio sa ekipom Mančester sitija već u prvom kolu, te je na neki način poraz bio i neizbežan, iako je Zvezda povela na poluvremenu sa 1:0, ali je kasnije ispustila tu prednost.

Svakako, od Zvezde nije bilo ni previše realno da ugroze Siti na njihovom terenu, već svoj "plen" moraju da traže protiv ekipa poput Jang Bojsa, koji će biti i najveći konkurent za to treće mesto, a možda i za drugo, pogotovo nakon izvedbe Švajcaraca sa Lajpcigom.

Zbog toga, ovaj meč i jeste od izuzetne važnosti za Crvenu zvezdu, koja bi morala da odbrani svoj teren i osvoji tri boda, ukoliko želi da ostavi u životu neke njihove ambicije .

(Telegraf.rs)

Video: Savić: Zvezda može da pobedi Jang bojs, svi očekujemo njen trijumf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa

    4. oktobar 2023 | 22:55

    Svaku utskmicu Bukari daje sve od sebe svaka cast

  • Zoran

    4. oktobar 2023 | 22:15

    Kakav sok? Dali smo gol i kao babe odmah koda vodimo 4-0 povlačenje igre. Uvek isto u našem fudbalu.

  • Argos

    4. oktobar 2023 | 23:07

    Zbog izgubljene pobede je krivica Bahara ne moze se pred punom Marakanom igrati defanzivno nije ovo Izrael ovo je Zvezda morala dobiti ne moze nas trenirati strani trener to se uvek dokazuje steta bas steta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA