Vreme čitanja: oko 1 min.

Estonci se protive odluci UEFA: Ne žele Ruse u međunarodnim takmičenjima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne odustaju od svoje prvobitne odluke

  • 1
UEFA zastava Foto: Roger Petzsche / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalski savez Estonije jasno je izrazio svoju odlučnost da neće dozvoliti svojim nacionalnim fudbalskim timovima da se suoče sa ruskim protivnicima na međunarodnim takmičenjima.

Ova čvrsta i bezrezervna pozicija dolazi kao odgovor na nedavnu odluku UEFA-e da dozvoli ruskim U17 nacionalnim timovima povratak na međunarodnu scenu.

Iz Estonskog fudbalskog saveza istaknuto je da nisu bili unapred obavešteni o nameri UEFA-e niti su bili uključeni u proces donošenja odluke.

Kako navode, da su imali priliku da učestvuju u tom procesu, oni bi se snažno protivili ponovnom priključenju ruskih U17 timova međunarodnom fudbalskom životu.

Osim toga, savez Estonije je naglasio svoju snažnu podršku Ukrajini i osudu ruske agresije. Njihova podrška uključuje humanitarne akcije, oslobađanje ukrajinske omladine od taksi za licencu za učešće u estonskim prvenstvima, organizaciju humanitarnih utakmica i fudbalskih kampova za mlade iz Ukrajine.

Takođe su bili među onima koji su glasali protiv dodavanja ruskog jezika među zvanične jezike FIFA-e na Kongresu.

(Telegraf.rs)

Video: Bahar razočaran remijem: Imali smo domaći teren, navijače, sve...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA