≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tadić i Džeko savetuju turskog milijardera: Vlasnik Fenera želi da kupi klub u Srbiji, evo ko su kandidati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima nekoliko kandidata za turskog milijardera

  • 22
dušan tadić edin džeko fenerbahče Foto: Printscreen/Twitter

Turski biznismen Ali Koč, koji je takođe dugogodišnji predsednik Fenerbahčea, razmatra mogućnost da kupi fudbalski klub na Balkanu. Koč je jedan od najbogatijih ljudi u Turskoj, sa procenjenim bogatstvom od oko milijardu dolara.

On je od 2018. godine na čelu Fenerbahčea, ali sada se šire glasine da želi proširiti svoj fudbalski uticaj na Balkanu. Pre pandemije korona virusa, izrazio je interesovanje za kupovinu balkanskog kluba, angažujući Florina Pruneu i Joana Lupesku za ovu svrhu.

Koč je već u svom timu privukao nekoliko istaknutih igrača, uključujući Mihu Zajca, Edina Džeku, Dominika Livakovića i Dušana Tadića. Ovi igrači su formirali svojevrsnu zajednicu unutar kluba. Koč je takođe razgovarao sa Džekom i Tadićem, koji su dali pozitivne povratne informacije i preporučili neka klupska imena.

Ipak, imena klubova na Balkanu za koje je Koč zainteresovan još nisu objavljena javno. Postoji spekulacija da bi klubovi poput Željezničara i Novog Pazara mogli biti na Kočovoj listi potencijalnih kupovina, s obzirom na određene veze i interese.

Željezničar se suočava sa finansijskim problemima, dok postoji bliska veza između Novog Pazara i Fenerbahčea. Pre dve godine, Koč je takođe razmatrao mogućnost preuzimanja makedonskog kluba Vardar, ali taj pokušaj nije uspeo.

(Telegraf.rs)

Video: Bahar razočaran remijem: Imali smo domaći teren, navijače, sve...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    5. oktobar 2023 | 11:51

    Moze pazar da predje da igra Tursku ligu, pošto i onako pevaju na utakmicama ovo je Turska, nose dresove njihovih klubova i vredjaju Srbiju!

  • new shopping

    5. oktobar 2023 | 07:50

    oće da pazari novi pazar

  • Milan

    5. oktobar 2023 | 10:00

    Pevaj Srbijo silnije jace....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA