≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Čukarički izgubio od Genka, ali je dobio Cvetkovića: Brđani pali zbog uvodnih 20 minuta

Vreme čitanja: oko 8 min.

Belgijski tim slavio sa 2:0, mada je Čuka u drugom poluvremenu bila bolji rival

  • 8
FK Genk - FK Čukarički Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Genka u 2. kolu grupe F Lige konfrenecije rezultatom 2:0 (2:0), što im je ujedno i drugi u pomenutom takmičenju

Ne možemo da kažemo da je Čuka već u svlačionici izgubila meč, ali je činjenica da je isti praktično “završen” posle samo 20 minuta igra zbog dva gola viška na kontu gostiju. Golove za belgijski tim dali su Brajan Hejnen u 10. i Džozef Pentsil u 21. minutu.

Ono što je trener Genka Vouter Vranken rekao da će tražiti od svog tima na terenu - a to je lopta u nogama - njegovi momci su ispunili. Čukarički na startu, pak, nije bio ni bleda senka one ekipe koja je u Budimpešti hrabro otvorila meč. A za neki bolji rezultat, potrebna je ta igra iz duela sa Ferencvarošem, i to nadograđena.

Postavlja se pitanje zašto Čuka početak meča nije otvorila kao drugo poluvreme i izgedala na terenu kao u tih drugih 45 minuta?! Da se gledao samo taj period, mogli bismo da kažemo da su Brđani bili bolji rival, imali su bolje prilike za gol preko Luke Adžića i Mihajla Cvetkovića, ali je Hendrik Van Krombriž odbranio njihove udarce. Cvetković, iako još nema ni 18 godina, odigrao je to drugo poluvreme kao prekaljeni as i ako išta može da raduje iz ovog poraza jeste to da Brđani dobijaju ozbiljnog napadača na duge staze.

A što Čuka nije izgledala ceo meč kao u drugom poluvremenu, time će ipak morati da se bavi stručni štab Brđana koji će morati da objasni igračima da se fudbal, barem ovaj u Evropi, igra svih 90+ minuta. Naravno, ako hoćeš rezultat.

Onako Kako je Čukarički otvorio meč, bilo je samo pitanje vremena kada će Belić vaditi loptu iz mreže. U 2. i 4. minutu Bonsu Bah i Arokodare su šutirali preko gola, da bi ova dvojica u samo 60 sekundi imali i bolje šanse. Bah je u 7. tukao pored stative, dok je Arokodare mogao da se proslavi da je sa pet metara bokje zahvatio jednu ubačenu loptu.

To što nisu uspevali da se pomere na više od 30-40 metara od svog gola, Čuku je koštalo već u 10. minutu. Na asistenciju Pentsila sa leve strane kapiten Hejnen se ušetao praktično u gol.

Višeminutna interakcija glavnog sudije Ladebaka i VAR sobe, nekoliko minuta kasnije, loše se završila po Čuku. Iako je prethodno ignorisao da je Subotić napravio faul nad Hejnenom, posle gledanja snimka pokazao je na belu tačku, a Pentsil je u 20. bio siguran.

Mogla je Čuka samo tri minuta kasnije da smanji rezultat, odlično je Stanković šutirao sa nekih 16-17 metara, ali je Van Krombruž bio sjajan. Zatim i Subotić nije uspeo da ugura odbijenu loptu u mrežu gostiju.

Bilo je to sve od Čuke u prvom poluvremenu kada je u pitanju napad. S druge strane, Belić je u 34. minutu odlično reagovao i zaustavio šut Munjoza glavom.

Čuku je u 41. samo Bog pogledao, jer je lopta posle Arokodareovog udarca glavom sa 8-9 prohujala pored stative. Ništa manje sreće nisu imali Brđani ni u 43. S tim da je Arokodare propustio da je skrene u mrežu nakon niskog centaršuta El Kanusa.

Morao je Matić nešto da menja na poluvremenu, to je bilo jasno. Umesto Adetunđija ubacio je mladog Mihajla Cvetkovića, Bojica Nikčević je zamenio Ivanovića, dok je Miladinović zamenio Sisoka i tako pomerio Docića malo nazad u formaciji.

Nešto hrabrija igra Čuke na startu drugog dela razbudila je i publiku. Pre svega zbog činjenice da je Adžić i 53. imao priliku kada mu je golman Genka odbranio udarac sa leve strane, potom i Miladinovića minut kasnije. Po svemu prikazanom u prvih 10 minuta drugog poluvremena, za Čuku bi verovatno bilo bolje da je Miladinović počeo meč.

Orilo se “Čuka, Čuka” u tim trenucima, nisu ni navijači Genka zaostajali, dok su fudbaleri Brđana aplauzima nagrađivani zbog onoga što su prikazivali na terenu.

Luter Sing je dobio priliku da debituje za Čuku u 67. minutu, zamenio je Adžića,

dok je prethodno Tošić bio sam na levoj strani, ali je šutirao iznad gola. Doduše, ni situacija nije bila baš laka.

Cvetković je nedugo zatim mogao da se upiše na semafor, golman Genka je sjajno reagovao, dok njegovi saigrači u napadu nisu mogli nista da urade u tim trenucima.

Pomenuti Cvetković je potezima oduševljavao publiku, jedan više ga je možda ostavio i bez šanse za gol u 80. minutu.

Nažalost, ni on ni njegovi igrači nisu uspeli do kraja da zatresu mrežu, a novu priliku za istorijske bodove imaće krajem oktobra protiv Fiorentine u Italiji.

Vredi pomenuti i to da je Belic u nadoknadi vremena odbranio dva zicera, kada su Čukini igrači krenuli ofanzivnije barem po taj jedan gol. I mogli su da ga uguraju preko Singa koji je, nažalost, bio neprecizan.

TOK MEČA:

II POLUVREME

90. minut - Igraće se još pet minuta... Belić je sprečio i treći pogodak skinuvši zicer Zećiriju.

85. minut - Prolazi vreme i sada je već jasno da će Čukarički teško do boda u ovom meču, pa ostaje samo počasni gol koji bi mogao da se dogodi u jednoj od akcija koje su već prikazane u ovom delu igre.

79. minut - Mladi Cvetković zaista pokazuje veliki talenat. Imao je jednu šansu, a sada ga je samo dodir delio od toga da ponovo zapreti nakon što je izbacio jednog protivnika, ali mu je drugi sklonio loptu sa noge na ivici kaznenog prostora.

73. minut - Kakva šansa za Cvetkovića, a onda i za Singa! Veliko pitanje je kako nije Čukarički sada nije uspeo da smanji. Cvetković je iz poluvoleja gađao gornji levi ugao, ali je golman sprečio pogodak, dok je Sing skoro iz mrtvog ugla sjajno pokušao, no se lopta prošetala paralelno sa gol linijom.

69. minut - Čini se da je Čukarički malo izgubio zamah koji je imao u proteklih 20 minuta. Genk je usposteo da istisne domaće i sada brzinu koristi isključivo preko krila.

65. minut - Prvi put u ovom delu igre vidimo Genk malo duže sa loptom u nogama. Pokušavaju Belgijanci preko krila da se probiju, ali za sada im to ne ide. Svakako, imaju dva gola prednosti, pa im to i nije od krucijalne važnosti.

58. minut - Ambiciozno Vranješ sa skoro 40 metara, ali to ide predaleko od gola. Ono što može da hrabri jeste to što Čukarički u drugom poluvremenu ima čak i veći posed lopte.

53. minut - Dve ozbiljne prilike za Čuku! Prvo je Adžić dobio loptu u prostor i iskosa je imao situaciju da šutira, što je i učinio, ali je golman Genka sjajno reagovao i intervenisao za korner Brđana. Nakon toga je Miladinović glavom bio blizu da smanji, ali ni to se nije desilo. Sada to izgleda mnogo bolje za domaćina.

52. minut - Više Čukarički nije pod tolikim pritiskom, izašao je visoko i zbunio protivnika koji sada neretko vraća loptu skro do čuvara mreže.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

45+4. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Genk je mnogo organizovaniji i evropsko iskustvo je za sada mnogo veće od moguće želje Čukaričkog.

45+2. minut - Arokodare nastavlja da pravi probleme, ali njegov lukavi pokušaj nije baš bio precizan.

44. minut - Dobar centaršut i prodor Adžića po levoj strani, ali Adetunđi je bio kratak.

41. minut - Arokodare je mogao da povisi na 3:0, ali je iz trčanja tukao glavom tik pored leve stative. Što pre dođe odmor, to će pre Čukarički moći da sumira i prekombinuje redove.

37. minut - Jedan od retkih izleta srpskog kluba, ali je lopta Stankovića sa leve strane zaustavljena kod prve stative.

33. minut - Kajemba je centrirao, a Munjoz se niotkuda pojavio i glavom pokušao, ali je Belić imao vremena da pokrije desni ugao.

28. minut - I kada Brđani imaju loptu, pokušavaju da je iznesu pod visokim pritiskom i to im ne polazi za rukom. Belgijanci imaju mnogo više od igre što se, na papiru, i očekivalo.

23. minut - Velika šansa za Čuku! Stanković se namestio na ivici kaznenog i tukao, ali je golman Genka odlično reagovao i odbio loptu koja je još neko vreme pravila pometnju za goste, ali je otklonjena opasnost.

20. minut - GENK JE VEĆ NA 0:2... VAR je većao skoro pet minuta, a onda je sudija otišao da pogleda snimak i pokazao na belu tačku. Faula je očigledno bilo, pa je Džozef Pentsil preuzeo odgovornost i pogodio donji levi ugao, a Belić nije imao nikakvih šansi.

10. minut - GUBI ČUKARIČKI... Neverovatan tempo je krunisan od strane Genka, a Paintsil je došao na samo tri metra od leve stative, vratio loptu na peterac gde se našao Brajan Hejnen koji nije imao problema da pogodi mrežu. Vranješ je pokušao da skloni sa linije, ali je srpski predstavnik već sada u minusu.

9. minut - Ozbiljna inicijativa Genka i umalo sto postotna prilika za Arokodarea. Dva puta je lopta prolazila kroz pet metara i moraće Čukarički da se smiri i da krene bolje.

1. minut - MEČ U LESKOVCU JE POČEO!

SASTAVI

Čukarički: Belić - Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić - Stanković, Docić, Sisoko, Ivanović - Adžić, Adetunđi.

Genk: Van Krombriž - Munjoz, Mekenzi, Kvesta, Kajembe - El Kanus, Hejnen, Hrosovski, Bonsu Ba - Paintsil, Arokodare.

PRE MEČA

Leskovac će videti evropskog fudbala, a glavni zaslužni su igrači Čuke koji će svoj meč odigrati upravo na gradskom stadionu Dubočica.

Prvi meč su Brđani odigrali u Budimpešti i vodili su sa 1:0 protiv Ferencvaroša, ali je mađarski tim na kraju slavio sa 3:1 i uzeo prve bodove u grupi.

Sa druge strane, Genk je odigrao 2:2 sa Fiorentinom na svom stadionu nakon dva povratka.

Belgijanci su veoma čest učesnik evropskih takmičenja, ali nakon tog meča sa Violom odigrali su tri remija - protiv Sent Truidena, Klub Briža i Vesterloa.

Sa druge strane, Čuka je u promenljivoj formi, ali su nakon pobede nad Crvenom zvezdom i poraza od Ferencvaroša, savladali Spartak u Subotici sa 3:0 i tako najavili otpor Genku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    5. oktobar 2023 | 20:09

    Ajmo Cuka!!!

  • DR...

    5. oktobar 2023 | 21:17

    A zbog čega je Čuka kažnjena da igra utakmicu na tuđem terenu i to bez publike....

  • S

    5. oktobar 2023 | 21:14

    Od onolikog Beograda Čuka mora da igra evropsku utakmicu u Leskovac pred 500 gledalaca,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA