Vreme čitanja: oko 2 min.

Liga Evrope: Vest Hem zaseo na prvo mesto, Atalanta slavila u Lisabonu, remi Ajaksa i AEK-a

Vreme čitanja: oko 2 min.

Topolčani nisu bez šansi za plasman dalje

  • 0
Vest Hem - TSC Foto: Tanjug/AP

Uvodne utakmice 2. kola Lige Evrope donele su mnogo iznenađenja i bile prilično efikasne. Uspešni su bili Aris, Betis, Vest Hem, Šturm i Atalanta. Duel koji je privukao najviše pažnje završen je bez pobednika, u Atini su AEK i Ajaks odigrali 1:1.

"Kopljanici" su u glavnom gradu Grčke prvi stigli do vođstva. Igrao se 30. minut kada je Bergvijn pogodio i doneo prednost svom timu. AEK se konsolidovao, napadao, a rezultat toga je izjednačujući pogodak koji je postigao Domagoj Vida u 75. minutu.

Aris iz Limasola je neočekivano trijumfovao protiv Rendžersa sa 2:1. Gubili su "Policajci" sa 2:0 do 75. minuta, da bi preko Sime postigli počasni pogodak, ali poraz nisu mogli da izbegnu.

Praška Sparta je odigrala dobru utakmicu protiv Betisa, ali i pored toga, sva tri boda ostala su u Španiji. Češki tim je prvi došao do vođstva, igrao se 3. minut kada je srpski fudbaler Veljko Birmančević doveo Spartu u vođstvo. Ipak, već u 9. minutu Dia pogađa za izjednačenje, da bi u 79. minutu Isko doneo pobedu svom timu.

Rivali TSC-a u grupi A, Frajburg i Vest Hem odigrali su svoj meč, a uspešniji je bio engleski tim koji se ovom pobedom učvrstio na 1. mestu. Paketa je na asistenciju Bovena doveo Vest Hem u vođstvo. Frajburg je preko Salaja došao do izjednačenja, a Agerd je u 66. minutu rešio pitanje pobednika.

Marsej je bio nadomak pobede protiv Brajtona, ali čak ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna. Francuski tim je golovima Veretua i Mbembe vodio sa 2:0 posle prvih 45. minuta, ali je Brajton golovima Grosa i Žoaa Pedra stigao do zasluženog boda.

Šturm je minimalnim rezultatom savladao Rakov u Poljskoj. Jedini strelac na meču bio je Boving u 24. minutu.

Vrednu pobedu zabeležila je i Atalanta. Plavo-crni su savladali Sporting u Lisabonu rezultatom 2:1. Skalvini i Ruđeri doneli su kapitalnu prednost svom klubu, da bi čast Sportinga spasio Đokereš.

Takmičenje u Ligi Evrope nastavlja se 26. oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: Ovim golom je Mladost šokirala TSC!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA