≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holandska tužiteljka o hapšenju Pankova i Žozue: "Fudbaleri su predstavljeni kao žrtve, a to nije tačno"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dešavanja posle meča bacila su utakmicu u drugi plan

  • 0
Radovan Pankov Foto: MNPress

Posle utakmice između Legije i AZ Alkmara, gde je domaća ekipa slavila sa 1:0, policajci iz Holandije su upali u autobus Legije i izvukli su s pendrecima iz njega Žozuea i Radovana Pankova, srpskog fudbalera, iz tada nejasnih razloga.

Kako su preneli mediji u Holandiji, oni se terete da su povredili radnika obezbeđenja.

Holandska tužiteljka Dinje van Botzeler rekla je danas da je odluka policije da uhapsi fudbalere Legije, Srbina Radovana Pankova i Portugalca Žozuea, opravdana i iznuđena.

- Odluka tužioca o pritvoru igračima nije olako prihvaćena i unapred je razgovarano na tu temu sa policijom. U pitanju su osobe osumnjičene za teška krivična dela za koje će tužlaštvo, kao i u svakom slučaju, pažljivo proceniti dalje mere. Poljski mediji su fudbalere prikazali kao žrtve interventne policije, ali to nije tačno. Silu su upotrebili igrači. Hapšenje je poslednja mera, iznuđena i potpuno opravdana, policija to ne radi bez razloga, sigurno ne u slučaju igrača posle međunarodne utakmice - navodi se u izjavi Dinje van Botzeler koja je dostavljena holandskim medijima.

Da podsetimo, prema zakonima u Holandiji, njih dvojica će morati da provedu u pritvoru najmanje 72 sata pre nego budu pušteni. Osim, ako se nešto u međuvremenu ne promeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA