≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan na Zahidov pogon porazio Mladost i zadržao prvo mesto u Superligi!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Norvežanin je briljirao na terenu u Humskoj

  • 70
FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Drugu pauzu u Superligi Srbije Partizan će dočekati usamljen na prvom mestu, pošto je na svom terenu savladao Mladost iz Lučana sa 2:0. Posle poluvremena bez golova, mrežu gostiju su u nastavku zatresli Bibars Natho i Gajas Zahid, uz sjajnu partiju norveškog internacionalca koji je publici u Humskoj prikazao niz spektakularnih poteza I pokazao da će biti veliko pojačanja kada se u potpunosti pripremi.

Uloga apsolutnog favorita, činjenica da trenutno brane prvu poziciju na tabeli kao da je uspavala fudbalere Partizana u prvom delu meča sa Mladošću. U toj meri da je u pojedinim momentima izgledalo kao da se radi o kontrolnom meču dva tima na pripremama, a ne o borbi za bodove koja i jednima i drugima i te kako znači.

Činjenica je da je Igor Duljaj plasirao malo iznenađenje izvodeći sastav sa samo jednim klasičnim krilom - Aldom Kalulom, dok je na levoj strani terena delovao Gajas Zahid, prirodno više “desetka”, no, nije to previše uticalo na odnos snaga na terenu, jer gosti svakako nisu mogli da spoje više od tri pasa, pa je crno-belima i sa nešto sporijim timom bilo lako da kontrolišu dešavanja.

Ipak, igralo se bez promene ritma, u “drugoj brzini” što je i timu Igora Savića omogućavalo da se lakše odbrane, iako su u uvodnim momentima meča Lučanci načinili neke propuste u defanzivi, ali nisu kažnjeni.

FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Počelo je udarcem Bibarsa Natha u blok, kažu svedoci, inače tokom dana izuzetno nervoznog zbog dešavanja u Izraelu, a nastavilo se asistencijom pomenutog fudbalera za Mateusa Saldanju koji je u šestom minutu pogodio stativu.

Delovalo je u tom momentu da će domaćini lako izaći na kraj sa timom iz Lučana, tim pre što su lako pravili višak, lako dolazili u pozicije da šutiraju, pa je i Nikola Antić imao dobru priliku posla psa Belića, no, i on je bio neprecizan, iako je šutirao bez bloka.

Nastavilo se udarcima Kanutea, na pas Kalulua, potom još jednom Antića, pa prilično dekoncentrisanog Saldanje, posle akcije Zahida i Natha... Zbirno, Partizan je do isteka pola časa igre ušputio sedam ili osam udaraca, međutim, ekipa je delovala prilično “mrtvo”, sporo, stihijski, uz tek poneku srčanu reakciju Belića, Kalulua I defanzivaca, koji su u toj uspavanki bili spremni da reaguju na eventualnu tranziviju rivala.

Tek u smiraju kada je Partizan potpuno ukočio, u toj meri da je veći deo tima pešačio po terenu, Mladost je uspela da poveže nekoliko akcija, no, sem dobrog pokušaja Aleksandra Varjačića nije bilo još nekog udarca vrednog pomena, pa se na poluvtreme otišlo mirnih mreža.

U nastavku samo “brzina više” i posao je bio znatno olakšan za izabranike Igora Duljaja. Bilo je jasno igračima crno-belih da im je preostalo još samo 45 minuta da odbrane prvu poziciju, te su shodno tome I ušli značajno agresivnije u drugo poluvreme, u kome se gotovo sve vreme igralo ispred gola Mladosti.

U prvih pet minuta Partizan je stvorio dve dobre prilike, prvo preko Natha, čiji udarac je krajnjim naporom zaustavio Stamenković da bi Izraelac potpom sjajno kombinovao sa Zahidom, ali je golman Lučanaca ponovo izašao kao pobednik.

U jeku napada domaćina, sevnula je kontra gostiju, koju je poveo Eze, a završio Varjačić, no, suidja je potpom označio ofsajd poziciju.

Već u sledećem napadu Partizan je poveo I to iz jedanaesterca. Na levom boku su kombinovali Kalulu I Zahid, vezista je fintom u kaznenom prostoru prevario Miloševića, pa je arbitar pokazao na belu tačku. Bibars Natho je sa lakoćom pogpodio za – 1:0, bio je to 56. minut.

Sve je moglo da bude rešeno tri minuta kasnije da je Mateus Saldanja realizovao dobar centaršut Antića, no, udarac glevom Brazilca je bio suviše slab i išao je pravo u golmana gostiju.

Dominaciju Duljajevog tima je umalo krunisao I Kristijan Belić koji je u 65. minutu pogodio stativu sa 20-tak metara, ali je sve bilo gotovo u jednom od narednih napada.

Bio je to 68. minut, Partizan je sjajno istrčao kontru, u kojoj su kombinovali Saldanja i Zahid, kome je Brazilac sjajno provukao loptu između defanzivaca Mladosti, da bi vezista sve ukrasio briblingom čuvara mreže posle koga je lako pogodio za – 2:0.

U smiraju duela Duljaj je u velikoj meri promenio sastav, pružio priliku mladim igračima, uz iskusnog Nemanju Nikolića i Aleksandra Šćekića i mogli su crno-beli i u tom periodu da postignu još neki gol, pre svega preko Trifunovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

(Telegraf.rs)

Video: JSD Partizan danas proslavlja 78 godina postojanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    7. oktobar 2023 | 19:57

    Kada je teško penal, devet utakmica za sada 6 penala.

  • grobari prokuplje

    7. oktobar 2023 | 19:56

    Źiveo naš Penaltizan

  • Nemanja Lazarevic NIS 38.

    7. oktobar 2023 | 21:49

    Partizanu i njegovim igracima sve cestitke na zasluzenoj pobedi, bilo je dobro za oko onaj Zahid je igracina covek cita igru odlicno pored Natha, bravo Duljaj od onakve ekipe si napravio masinu neke igrace si podigo iz sna msm na Kalulua. Samo bih se obratio ovih navijacima CZV sram vas bilo od A do S 90 % penala dobijate na poklon, ako vi mislite da ste upravu onda 100% gradjana Srbije koji vole i prate sport ne mislimo tako, jer vi ste doveli igrace od 3 do 5 miliona evra i potroslili ste enormne pare koji su teske za srpske prilike, a vi taj slogan nikad niste imali sem FK Partizan koji nije dovodio nikad igrace od 5 miliona, najveci kupljeni igrac u istoriji Partizana je Suma od 1, 800 evra toliko o vasim lazima sirom Srbije i regiona, i u odnosu na vas Partizan ne vode ljudi poput covica i terzica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA