Vreme čitanja: oko 1 min.

Livaja otišao u reprezentativnu penziju: "Neka fokus i pozitiva budu usmereni prema igračima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je objavio svoju odluku putem društvene mreže Instagram

  • 1
Marko Livaja Foto: Profimedia/Matt McNulty/PA Images

Hrvatski fudbaler, Marko Livaja saopštio je putem društvene mreže Instagram da se posle dugih i uspešnih godina u nastupima za nacionalni tim povlači iz tamošnje reprezentacije.

On je istakao da je veoma zahvalan na svemu što je prošao i da je njegova želja da se sada pozitivna energija usmeri prema preostalim momcima u timu.

- Nakon dugog razmišljanja doneo sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam pre ove objave obavestio Hrvatski fudbalski savez. Selektoru i stručnom štabu zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvek će mi posebno u srcu ostati bronza iz Katara i atmosfera koja je vladala među saigračima te radost u celoj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspeh sada i u daljnjoj budućnosti - napisao je Livaja.

On je od 2008. do 2014. godine nastupao za omladinski tim ukupno 54 puta i postigao je 24 gola za Hrvatsku. Te 2014. godine u avgustu dobio je prvi poziv za seniorski tim na meču protiv Portugala u prijateljskom okršaju.

Igrao je i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Postigao je gol protiv Kanade koji je završen pobedom Hrvatske sa 4:1. Livaja je tim golom postao prvi igrač Hajduka iz Splita koji je dao gol za Hrvatsku na Mundijalu.

(Telegraf.rs)

Video: Mirko Ivanić prošao kroz odbranu Radničkog i dono vođstvo Zvezdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA