≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika počast za Ronalda iz kluba u kojem je počeo: Evo na koji način je Sporting odao priznanje Portugalcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zauvek će ostati na stadionu "Hose Alvalade"

  • 1
Kristijano Ronaldo, Sporting Foto: ANTONIO SIMOES / AFP / Profimedia

Kada je sa 12 godina sa rodne Madeire i ekipe Nasionala prešao u veliki Lisabon verovatno nije mogao ni da zamisli kolike visine će dostići. Kristijano Ronaldo je ozbiljnim fudbalom počeo da se baci u Sportingu, gde je šansu najpre dobio u B timu, ali vrlo brzo i u prvoj ekipi.

Tokom 2002. i 2003. godine je na 31 meču dao 5 golova, dobar deo magije prikazao i pre punoletstva, što ga je preporučilo Ser Aleksu Fergusonu i Portugalac je prešao u Mančester junajted.

Ostalo je istorija o kojoj bi mogla da se napravi čitava enciklopedija, a klub u kom je sve krenulo je odlučio da na simboličan način obeleži to što je Ronaldo igrao kod njih.

Kapija broj 7 na stadionu "Hose Alvalade" od sada će zvanično nositi Kristijanovo ime, zajedno sa njegovom ilustracijom.

Sporting je u nedelju predstavio novinu uoči meča protiv Aroke koji su golovima Đokeresa i Morite rešili u svoju korist 2:1.

(Telegraf.rs)

Video: Protivnički treneri opsedali Ronalda za selfi: Njemu je prekipelo od toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    11. oktobar 2023 | 06:05

    Zanimljivo i jako lepo, isto tako očekujem i od velikana da na neki poseban način uzvrati svom klubu od koga je sve krenulo, u znak zahvalnosti Obožavamo te RONALDO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA