Vreme čitanja: oko 2 min.

"Gledamo meč Mađarske i Srbije, imamo plan za Orlove": Selektora Crne Gore ne zanimaju kalkulacije u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miodrag Radulović kaže da mu nije drago što Vlahović propušta meč Srbije i Crne Gore u Beogradu

  • 3

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak, 17. oktobra igra vrlo važan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Crne Gore. Prethodno će naš tim igrati i sa Mađarima u subotu, gde bi svaki bod mogao da bude zlata vredan.

Crnogorci su u tom prvom terminu slobodni, odnosno igraće prijateljski meč sa Libanom kao pripremu za duel sa Srbijom. U Podgorici su svi svesni da je on presudan kada je u pitanju borba za EURO, pa selektor Miodrag Radulović poručuje da je to prilika da se tim predstavi onako kako treba.

- Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtevan meč, oba tima su u igri za plasman na Euro, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta - ako to uspemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je selektor Radulović.

Situacija sa povredama ne ide baš na ruku Crnogoraca, ali su uvereni da mogu da naprave podvig.

- Viktor Đukanović se povredio, dok Nikola Šipčić nije sanirao povredu koju je zaradio u septembarskom okupljanju. Njih dvojica neće biti s nama, zato smo i pozvali 29 igrača za ovu akciju, jer ima igrača koji izlaze iz povreda ili ih vuku već duži period. Bio je plan da se posle meča sa Libanom skrati spisak. Ali, to ćemo tek da vidimo - kazao je Radulović.

Ideja za Srbiju postoji. Pitanje je samo da li će da bude sprovedena...

- Imamo ideju, slična je onoj iz duela sa Srbijom u Podgorici gde smo 80 minuta kontrolisali situaciju. Neće se bitno menjati ideja kako treba da igramo, samo ćemo pokušati da dobre stvari budu još bolje. Nakon dugo vremena imamo devet dana da se pripremimo, da budemo zajedno i da neke igrače odmorimo jer igraju naporno u svojim klubovima.

Što se tiče Savića, on će biti čuvan za meč sa Srbijom...

- Sačuvaćemo Savića nekoliko dana, a onda ćemo kako se meč sa Srbijom bude približavao i njega pripremati.

A u timu Srbije neće biti Dušana Vlahovića, što je veliki minus za Orlove.

- Prevashodno je cilj da se pripremimo, nikada nismo gradili sreću na tuđoj nesreći. Žao mi je što Vlahović ne igra, ali kada znamo da je on u Podgorici postigao dva gola, onda i njegov izostanak može da utiče da naš optimizam bude još veći. Zaista verujemo da možemo, to smo do sada i pokazali u izjednačenoj grupi. Na tri meča do kraja smo uspeli u nameri da ostanemo u igri do samog kraja - jasan je Radulović.

Za kraj, poručuje da će prvo ispratiti meč Mađarske i Srbije, pa će onda pričati o kalkulacijama.

- Gledaćemo meč Mađarske i Srbije i onda ćemo se možda i baviti nekim kalkulacijama, mada njih ne treba da bude. Idemo u Beograd da odigramo sa stavom kojim nas je krasio tokom kvalifikacijama i u kojima imamo samo jedan poraz - rekao je Radulović.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Naš cilj je da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA