≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ratkov progovorio o mogućnosti da igra za drugu reprezentaciju: "Želeo sam samo dres Srbije, čekao bih i duže"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski napadač nije imao ni procenat premišljanja

  • 1
Petar Ratkov Foto: Profimedia

Srpski napadač Petar Ratkov, našao se na spisku reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, čime je stavio i tačku na spekulacije o potencijalnom igranju za neku drugu selekciju. Ukoliko upiše makar i minut na jednoj od utakmica protiv Mađarske ili Crne Gore, zvanično će i staviti tačku na sve spekulacije.

Ratkov je po prvi put govorio za FSS, gde je rekao da nikada nije ni imao dvojbe oko odabira reprezentacije.

- Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije - rekao je Ratkov.

On je potom otkrio i zbog čega nije nastupio na mečevima protiv Mađarske i Litvanije.

- Nažalost, povredio sam se na prvenstvenoj utakmici i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Sada sam obavio razgovor sa selektorom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta.

Pored sebe, Ratkov ima i dosta dobru konkurenciju.

- Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način.

Na kraju, Ratkov je pričao i o tome što ima priliku da igra u reprezentaciji sa svojim saigračem i iz kluba.

- Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage. Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli ‘ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš’. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja.

(Telegraf.rs)

Video: Ratkov doveo TSC u vođstvo u derbiju protiv Vojvodine: Fenomenalan centaršut Ivana Ilića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trtoje

    10. oktobar 2023 | 15:14

    voleo bih da vidim ratkova i samardzica u startnoj postavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA