Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Engleske nakon istorijskog debakla Orlića: "U drugom poluvremenu smo bili krvoločni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezutlat koji baš i ne obećava kada je u pitanju srpski fudbal...

  • 0
Li Karsli Foto: Tanjug / AP

Jutro nakon istorijskog debakla reprezentacija Srbije do 21 godine utisci se još uvek nisu slegli do kraja, a gorak ukus sigurno neće brzo proći.

Engleska je u Notingemu našem timu "spakovala" čak devet golova nanevši Orlićima najubedljiviji poraz u istoriji mlade selekcije (9:1). To ujedno i jedna od najvećih pobeda Gordog Albiona u ovom uzrastu (samo je San Marino izgubio sa devet razlike).

Faktički je domaćin nakon prve greške golmana Veljka Ilića u svakon narednom minutu bio sve gladniji za golovima, pa je u periodu od sat vremena viđeno čak devet pogodaka.

Selektor Engleske Li Karsli posle meča je istakao da je za njegov tim važno da nadigra protivnika.

- Osnove večerašnje utakmice su bile zasnovane na nadigravanju protivnika. Važno je da, ako želite da imate dugu karijeru i da igrate za Englesku, morate da budete tehnički i fizički bolji od svog protivnika. To smo i radili na celom terenu. Kada je rezultat počeo da se razvija kako se razvija, nismo stali.

Istakao je Karsli i da je njegov tim odlično odreagovao posle primljenog gola.

- Ne možete sebi priuštiti da protraćite previše šansi, a oni su u drugom poluvremenu bili 'krvoločni'. Bilo je to dobro videti jer to pomaže njihovom samopouzdanju. Ponekad kada vidite rezultat, da niste bili na utakmici, pomislili biste da je to šetnja parkom, ali nije bilo tako, posebno kada smo primili gol. Razgovarali smo o tome pre nekoliko dana, kako će ovaj tim reagovati na neuspeh? Ovo svedoči o igračima da su odgovorili na pravi način.

Engleska je posle dve runde lider sa 6 bodova u grupi, koliko ima i Ukrajina, dok je Srbija na učinku od 3.

(Telegraf.rs)

Video: Kamenović snažno glavom za vođstvo Srbije: "Orlići" iz kornera za 1:0 protiv Jermenije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA