Vreme čitanja: oko 1 min.

Kjeza propušta dva važna meča Italijana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog povrede mišića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Azuri bez važnog igrača u sastavu

  • 0
kijeza Foto: Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Italije biće lišena pomoći povređenog Federika Kijeze u naredna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledećeg leta održava u Nemačkoj.

Kijeza se u petak povukao iz kampa reprezentacije u Kuverćanu jer je utvrđeno da povreda mišića zbog koje nije igrao prošlog vikenda za Juventus, takve prirode da iziskuje dužu pauzu. Krilni napadač Juventusa tako neće moći da pomogne saigračima u subotnjem meču protiv Malte u Bariju, kao ni u utorak protiv Engleske u Londonu, na stadionu Vembli.

Povreda Kijeze nije jedini problem za selektora "azura" Lućana Spaletija, pošto protiv Malte neće moći da igra ni vezista Lacija, Matija Zakanji. Italijanski mediji tvrde da je povreda lakše prirode i da će Zakanji biti spreman za meč protiv Engleske.

Aktuelni evropski šampion Italija je propustio prethodni Mondijal u Kataru, a u opasnosti je i da ostane bez mogućnosti da brani kontinentalnu titulu, jer je trenutno na drugom mestu grupe C sa sedam bodova iz četiri meča. Isti broj bodova imaju i Ukrajina i Severna Makedonija, ali i meč više.

Italija do kraja kvalifikacija ima izuzetno težak raspored jer gostuje Engleskoj i Ukrajini, pa bi joj u slučaju oba poraza bile nedovoljne pobede kod kuće protiv Malte i Severne Makedonije. Plasman na EURO će obezbediti dve prvoplasirane selekcije.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović komentarisao poraz od Žalgirisa: Bio je jedan od najboljih na terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA