Vreme čitanja: oko 3 min.

Stefan Savić pred duel sa Srbijom: "Spremamo se već nekoliko dana za tu utakmicu..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Utakmica ima ogroman ulog

  • 0
Litvanija - Crna Gora Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije poraženi su od Mađarske rezultatom 2:1, u okviru 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Orlovi će šansu za popravni imati već u utorak, kada na Marakani gostuje selekcija Crne Gore.

Obe selekcije imaju šanse da se nađu na drugom mestu, čime bi bili sigurni putnici na prvenstvo Starog kontinenta koje se naredne godine igra u Nemačkoj. Pred pomenuti duel svoje viđenje situacije izneo je crnogorski reprezentativac, Stefan Savić.

- Očekuje se teška utakmica, bitna za obe ekipe. Otvoreno je drugo mesto i za nas i za njih. Biće prava sportska manifestacija. Mislim da ćemo spremni pristupiti tom meču. Pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Što se tiče meča u Budimpešti, bila je to možda jedna od najboljih partija Srbije u ofanzivnom smislu. Ali, Mađari su iskoristili greške i slabosti, odigrali pametno i priveli utakmicu kraju. Imali su mogućnost da postignu treći gol i reše meč ranije. Srbija je imala šanse, izgubili su i sigurno će imati još veći pritisak da dobiju utakmicu protiv nas. Spremamo se već nekoliko dana za tu utakmicu. Siguran sam da možemo pružiti kvalitetnu partiju i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat - započeo je Savić za RTCG.

Ipak, po izvanrednom štoperu, Orlovi su favoriti u ovom meču.

- Znamo da moramo da pružimo i preko 100 odsto svojih mogućnosti da bi ostvarili nešto pozitivno. Oni imaju imperativ da to reše kod kuće, mi smo gosti. Izgubili smo poslednje tri utakmice od njih i sigurno da su oni favoriti, ali imamo šanse. Veoma dobro ćemo pripremiti meč i pokušati da ostvarimo dobar rezultat - istakao je Savić.

Crnogorci u ovaj duel ulaze rasterećeno, posebno zbog činjenice da su jedina selekcija iz bivše Jugoslavije koja nikada nije igrala završnicu velikih takmičenja.

- Sigurno im nije prijatno što su izgubili utakmicu u Mađarskoj. Osećaju sigurno dodatni pritisak, ali to su veliki igrači koji su navikli da se nose sa tim situacijama. Kao i mi, primili smo šokantan gol u Litvaniji i smogli smo snage, uspeli da napravimo čudesni rezultat protiv Bugarske sa igračem manje - napomenuo je bivši fudbaler Partizana.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore Foto: AP/Tanjug

Tokom kvalifikacionog ciklusa primetno je da Crnogorci igraju dobro, te da su sjajne partije pružali protiv svih rivala u grupi.

- Ispostavilo se kao što smo pričali na samom startu kvalifikacija, da su sve ekipe manje-više izjednačene, možda su za neke nijanse kvalitetnije Mađarska i Srbija, ali mi smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Protiv Mađarske smo odigrali 0:0 i imali zrelije šanse, od Srbije smo bili bolji do primljenog gola. Znali smo da će svaki kiks odlučivati o sudbini svakog protivnika. Mađari su iskoristili dve utakmice sa Srbijom da se odvoje. Sada mi rešavamo u Beogradu - kaže fudbaler Atletiko Madrida.

Za kraj razgovora istakao je da je euforija u ovakvim mečevima uvek prisutna.

- Moramo biti realni. Euforije uvek ima kad postoji rezultatska šansa. Ono što jedino mogu da obećam kao član ekipe je da ćemo dati sve od sebe i ako treba, skupo prodati svoju kožu na Marakani. Ono što treba svi da znaju, pogotovo mlađi, da nema nikakvog pritiska. Realno mi nismo reprezentacija koja je pod moranjem, gledamo ovo kao jednu lepu šansu koju možemo da iskoristimo i priđemo korak bliže plasmanu na EURO - završio je iskusni defanzivac.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Ja ću fudbalere da odvedem na Evropsko prvenstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA