Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivica Kralj pred meč sa Crnom Gorom: "Srbija igra na svom terenu i favorit je, ali..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Za mene je ovo pre svega duel prijatelja"

  • 0
FK Partizan, okupljanje igrača Foto: Marko Jovanović

U utorak je na programu odlučujući duel za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu naredne godine, u kome će se sastati Srbija i Crna Gora. Orlovi u ovom meču imaju imperativ pobede, posebno zbog činjenice da su u meču sa Mađarskom pretrpeli poraz od 2:1.

Ulog je svakako ogroman, a svoje mišljenje o pomenutom meču izneo je Ivica Kralj. Nekada legendarni golman, a danas sportski direktor FK Partizan, gostovao je u emisiji "Sportsko popodne" na RTCG.

- Nažalost samo jedna reprezentacija će ići na EP. Što se Srbije tiče, posle kvalifikacija za Mundijal sve je bilo idealno, očekivali smo da će tamo napraviti bolji rezultat. Međutim, od Katara pa kroz kvalifikacije forma je u padu, zaključno sa ova dva poraza od Mađarske. Situacija se zakomplikovala, ali to je sport - započeo je nekadašnji čuvar mreže.

Kralj je istakao da je u ovom meču Srbija favorit, ali da će utakmica biti neizvesna.

- Srbija igra na svom terenu i favorit je, ali činjenica je da i Crna Gora sama odlučuje o svom plasmanu. Ubeđen sam da će biti neizvesna utakmica. Upoznat sam sa kvalitetom crnogorske reprezentacije. U Partizanu je uvek bilo i biće crnogorskih igrača - nastavio je sportski direktor crno-belih.

126 večiti derbi Foto: MN Press

Podsećanja radi, legendarni golman je dres Partizana obukao 1987. godine, a prethodno je branio u Arsenalu iz Tivta. Zbog toga, kod Kralja su osećanja pomešana.

- Osećanja su pomešana, ja sam od 14 godine u Beogradu, došao sam iz Tivta. Za mene je ovo pre svega duel prijatelja - dodao je nekada reprezentativni golman.

Za kraj razgovora osvrnuo se i na situaciju u Superligi, gde Partizan beleži izvanredne rezultate i trenutno se nalazi na prvom mestu na tabeli.

- Zvezda je dominirala prethodnih godina, ali bilo je perioda i kada smo mi imali šest titula u nizu. Tako je to u fudbalu. Ovo je bio sada prvi prelazni rok da sam mogao na miru da sklopim ekipu. Finansijska situacija nije sjajna i u skladu sa tim se ponašamo i delujemo. I pored svega mislim da smo napravili dobru ekipu. Dobro smo startovali, ima još puno da se igra, ali optimista sam - završio je Ivica Kralj.

Podsećanja radi, Srbija zauzima drugu poziciju na tabeli grupe G sa 10 bodova, dok su Crnogorci treći sa osam, uz utakmicu manje. Duel pomenutih selekcija na programu je 17. oktobra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić".

(Telegraf.rs)

Video: Ivica Kralj najavio podmlađivanje tima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA