≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španija i Škotska na EURO sa Turskom: I komšije Rumuni su blizu, Poljaci u velikom problemu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Situacija se kristališe pred poslednji novembarski prozor kvalifikacija

  • 0
Fudbalska reprezentacija Španije Foto: Tanjug - AP

Fudbalska reprezentacija Turske plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Nemačkoj, a posle dominantne i ubedljive pobede nad Letonijom na domaćem terenu - 4:0 (0:0).

Od početka do kraja su Turci dominirali, imali kontrolu nad situacijom, a mogli su do vođstva i dosta ranije u 22. minutu da im VAR nije poništio pogodak zbog ofsajd pozicije.

Međutim, ona nije postojala u 58. minutu kada je Akgun otvorio Letonce, a potom su u samoj završnici selekciju sa Baltika uspeli da dokrajče Čenk Tosun u 83. minutu i igrač Galatasaraja, Akturkoglu u 87. minutu da bi nekadašnji igrač Evertona, Čenk Tosun dao gol i u drugom minutu nadoknade.

Ovaj rezultat ukombinovan sa onim u Velsu znači da je Turska bukvalno nadomak plasmana na EURO. Sve što treba da uradi jeste da ne izgubi od Velšana rezultatom 3:0 ili većim.

Turkey Russia Nations League Soccer Foto: Tanjug/AP

Španija je ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo posle trijumfa nad Norvežanima u Oslu protiv ekipe Erlinga Halanda - 0:1 (0:0).

Teoretski gledano, oni više ne mogu da ispadnu, a pogurali su sa sobom na put i Škote, koji takođe imaju 15 bodova. Razlog je taj što Norveška ima 10 bodova, ali i sedam odigranih mečeva, jedan više od Španije i Škotske i timu za koji igra napadač Mančester sitija ostao je samo još duel sa Škotskom.

Rumunija je danas smestila četiri gola u mrežu Andore, tako da je izbila na prvo mesto svoje grupe i sada je takođe nadomak mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo - 4:0 (3:0).

Naše komšije su i dalje neporažene, a do kraja će protiv Izraela i Švajcarske odlučivati o tome da li će se tamo i naći u direktnim dvobojima. U suštini, Rumunima je važno da "prežive" dvoboj sa Izraelcima koji imaju pet bodova manje.

Danas su golove postigli Stančiju u 23. minutu, Hađi pet minuta kasnije, Marin sa penala u 44. minutu i Koman u 50. minutu, dok je San Nikolas isključen u prvom minutu nadoknade.

Poljaci su u velikom problemu, pošto nisu uspeli da dođu do pobede ni protiv Moldavije na Nacionalnom stadionu u Varšavi, tako da im sada odlazak na Euro visi u vazduhu - 1:1 (0:1).

Poljska sada mora da se nada da će Česi da kiksnu protiv Moldavaca pod uslovom da sami budu slavili protiv njih u Varšavi 17. novembra u direktnom okršaju.

Nikolesku je postigao gol za Moldavce u 26. minutu, a konačan rezultat postavio je Sviderski u 53. minutu.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024

Gruzija - Kipar 4:0 (0:0)

Češka Republika - Farska Ostrva 1:0 (0:0)

Švajcarska - Belorusija 3:3 (1:0)

tzv. Kosovo - Izrael odloženo

Norveška - Španija 0:1 (0:0)

Poljska - Moldavija 1:1 (0:1)

Rumunija - Andora 4:0 (3:0)

Turska - Letonija 4:0 (0:0)

Vels - Hrvatska 2:1 (0:0)

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Ja ću fudbalere da odvedem na Evropsko prvenstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA