Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvati u potpunom šoku posle poraza od Velsa: "Ne zavisimo više od sebe, zaista loše, nemamo ideju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Dalić bio je krajnje razočaran današnjim mečom

  • 4
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske šokantno je poražena od Velsa na gostovanju (2:1) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tako da joj je sada ugrožen odlazak na ovo kontinentalno takmičenje.

Navijači nisu nimalo zadovoljni, pošto su Hrvati poraženi pre par dana i od Turske, tako da pritisak na selektora Zlatka Dalića raste. Da sve bude gore, Kockasti sada više i ne zavise sami od sebe.

On je na konferenciji za medije istakao da je ovo bio zaslužen poraz i da Hrvatska ima previše problema u realizaciji i u napadu.

- Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, rešio je svoje situacije. Imamo problem prema napred, nemamo ideje kako da dođemo do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo sebe u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad zavisimo od drugih. Imamo još dve utakmice.

Kaže da preuzima odgovornost za užasnu situaciju u reprezentaciji.

- Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje da napravim. Zaista teška situacija. Hteo sam da Vida donese agresivnost i to je doneo. Loša utakmica, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije napred. Bezidejni smo bili, zaista loše. Ne znam što bih rekao na sve ovo. Moramo podići glavu i izviniti se za ovo.

Ali Dalić kaže da se nekako mora dalje.

- U problemima smo, čekamo iduće dve utakmice, ne zavisimo samo od sebe. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zalečiti povrede. Na poluvremenu smo heli da okrenemo stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogrešili na početku drugog dela. Vels je bio agresivan, imao je podršku publike.

Hrvatska sada mora dobiti oba preostala meča i da se nada da će Vels barem negde da kiksne.

- Imamo puno problema, no moramo videti kako se podići, kako dobiti Letoniju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti - rekao je Dalić.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Ja ću fudbalere da odvedem na Evropsko prvenstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    16. oktobar 2023 | 00:43

    E to je selektor! Izadje i kaze "ovo je lose, ovo nista ne valja..." a ne uvijanje u masan papir...

  • Zika

    16. oktobar 2023 | 09:41

    Neznam zasto orsica nema nigde.imas super dvojac za napred orsic-petkovic ali ko zna zasto orsica skoro nikada ne ubaci!sa spancima se brzo vratili na 3-3 posle 3-1 za spance ...sa brazilom posle 1-0 za brazil..i puno puta zahvaljujuci orsicu..alii..ko ce ga znati

  • Др

    16. oktobar 2023 | 06:59

    Па, пробајте да певате....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA