Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemojte da vas pamte kao gubitnike

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je ovde jasno, sadašnji reprezentativci su zaslužili da ih po pozitivnim stvarima pamtimo kroz istoriju - sve je na njima

  • 16
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Marko Metlaš

Može reprezentacija Srbije koliko hoće da bude favorit protiv Crne Gore, mogu raznorazni analitičari i statističari da vide Orlove na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali situacija je daleko od idealne kada su u pitanju izabranici Dragana Stojkovića Piksija!

Da, drže Orlovi sve u svojim rukama! Pobeda protiv Crne Gore i remi sa Bugarskom garantuju EURO posle 24 godine. Međutim, pritisak na Piksijevim momcima je nikad veći, te s razlogom postoji bojazan da isti ne napravi problem.

To je ono s čime će aktuelna generacija morati da se nosi, da na kraju ne dođe u situaciju da je javnost pamti kao gubitničku. A tako će biti ukoliko ne odemo na EP. Nadamo se, ipak, da do toga neće doći i da će Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i ekipa zaokružiti odličan ciklus od dva Mundijala, jednim odlaskom na EP i trijumfom u Ligi nacija.

Ima Srbija trenutno u redovima sijaset kvalitetnih igrača. Ima rekordera po broju datih golova u nacionalnom timu (Mitrović), čoveka koji će uskoro postati igrač sa najviše mečeva u dresu nacionalnog tima (Tadić), nekadašnje šampione sveta sa omladinskom selekcijom, igrače koji su junački izgurali kvalifikacije za Mundijal u Kataru i učestvovali u rušenju Portugalije...

Ta lisabonska noć će zauvek ostati upisana zlatnim slovima i moramo da kažemo da smo se na račun tog trijumfa šepurili sve do Mundijala. I sam Piksi je to nedavno rekao:

Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija - Mađarska kvalifikacije Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Zaludeli smo Srbiju, zaludeli smo Evropu, izbacili smo evropskog prvaka kod njih kući. Ostali su u suzama i neverici. A mi potpuno zasluženo i hrabro napravimo Srbiju ponosnom. Za 50 godina će se pričati o tom rezultatu - jasan je bio selektor.

Međutim, Piksi i njegovi momci se sada susreću sa problemom o kom bi takođe moglo da se priča u narednih 50 godina. Ali u negativnom kontekstu. Jer, Srbiju su svi videli da EP posle toliko godina pauze, u renutku kada su izvučene grupe.

Hoće li Srbija ići na EURO?

Glasajte

Pa čak i posle tri odigrana kola, da bi usledilo "otrežnjenje" u vidu dva poraza od Mađara. Da je osvojen samo jedan bod, Srbiji bi u utorak bio dovoljan i remi. A da ne pričamo da bi nas pobeda odvela direktno u Nemačku, a u Beogradu bi "tukao" vatromet kao one prohladne noći 2017. kada smo na jedvite jade dobili Gruziju (1:0).

Taj vatromet nam je potreban sada, i u vidu golova u meži rivala i u vidu podrške sa tribina. Srbija mora da ide na EURO, Srbiji je tamo mesto, ovi momci su zaslužili da ih po pozitivnim stvarima pamtimo kroz istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. oktobar 2023 | 11:25

    Previse sebicnih pojedinaca koji nikako da shvate da je fudbal timska igra.

  • Baxter88

    16. oktobar 2023 | 11:19

    Pa nista novo, oni su to uvek i bili i zato nikad i nece imati toliko veliku podrsku nacije kao vaterpolisti, kosarkasi i odbojkasi.

  • Pera K.

    16. oktobar 2023 | 11:37

    Bolje da se ne kvalifikuju,jer će na Evropsko da služe za gol razliku(turisti).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA