≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi otkrio da planira promene i da ima problem sa povredama pred Crnu Goru: "Biće sigurno izmena u timu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor ističe da će biti izmena u sastavu, ali nije želeo da "otkriva karte"

  • 0
Dragan Stojković Piksi Foto: Telegraf

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se medijima u Staroj Pazovi u kući fudbala FSS, pred meč koji Srbija igra protiv Crne Gore, koji je na programu u utorak od 20.45 na Marakani.

Ovo je za Srbiju meč odluke, jer trenutno još sve zavisi od našeg tima i pobeda otvara vrata Evropskog prvenstva, na kojem nismo igrali neverovatne 24 godine.

Selektor je upitan kakva je bila reakcija posle poraza od Mađarske, koji je po mnogima bio nezaslužan i da li će biti nekih promena za duel sa Crnom Gorom.

- Što se tiče reakcija igrača posle utakmice, kao i moje, bio sam jako tužan i razočaran zbog isključivo samo jednog razloga. To je bio taj rezultat. Ali sam isto tako, bar sa moje strane, bio izuzetno ponosan i to sam im i rekao u sledećem trenutku da sam jako ponosan na sve što su uradili, sve što su pokazali i to je taj fudbal koji ljudi vole da vide. Mislim da niko u Srbiji niti hoće, niti sme da zameri na njihovoj angažovanosti i na stilu fudbala koji je pokazan. Bili smo odvažni, bili smo sa autoritetom, igrali smo s autoritetom i to je ono kako u Srbiji ja želim da gledam. I kako u Srbiji želim da vodim i da treniram. Ali kažem, ta osećanja su pomešana.

- S jedne strane ste zadovoljni, srećni, zaista kao trener. Ne znam šta treba da se uradi više. Šta ja to od igrača da očekujem? Jedino da im ugradim neka krila da lete. Ali to je jednostavno nemoguće. S te strane jedno potpuno zadovoljstvo, potpuna satisfakcija. S druge strane razočaranje jer niste dobili ono što ste zaslužili. Ne tražimo mi ništa preko onoga što ne zaslužujemo. Samo smo očekivali da materijalizujemo. Ono što smo pokazali i zašto smo se borili. I oni su pokazali sve što sam ja od njih tražio. Pokazali su tu jednu, taj neverovatan jedan nivo verovanja i neverovatan nivo borbenosti na toj utakmici. Tako da s te strane moje srce potpuno, puno jedne satisfakcije i sreće.

Što se tiče promena, Piksi najavljuje da će ih biti, ali nije želeo da "otkriva karte".

- Što se nekih promena tiče, da, biće sigurno nekih promena u timu. Ja ne mogu sad to da vam kažem, niti želim. Ali želimo da i današnji dan protekne u jednoj dobroj atmosferi. Večeras ćemo konačno znati taj zdravstveni bilten. Pa onda imamo i sutrašnji dan takođe. Tako da ćemo na miru doneti odluke. I nešto što se mene lično tiče, ja potpuno miran dočekujem ovu utakmicu. Miran i sa osmehom - rekao je Piksi.

Otkrio je i da ima problema sa povredama, ali i tu je ostao "zakopčan".

- Pa nisu. Ali ni to ne smem da kažem, raspričaćete. Ali imaćemo spremne zamene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA