≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Piksi: "Ako se to desi i protiv Crne Gore, moraću da odem da se pomolim i zapalim sveću

Vreme čitanja: oko 4 min.

Smatra Stojković da je najvažnije što Orlovi drže sve u svojim rukama

  • 48
Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije pred meč sa Crnom Gorom!

Orlovima u utorak veče od 20.45 časova treba pobeda nad Sokolovima na Marakani, ukoliko na kraju ne žele da zavise od drugih rezultata kada je u pitanju plasman na EURO. Podsetimo, Srbija ima dva boda više od Crne Gore, ali i utakmicu više.

Za plasman na EP u Nemačkoj Srbiji će biti dovoljna pobeda nad Crnom Gorom, a potom i remi sa Bugarskom u novembru.

"Jedino još da im ugradim krila, nisu svi zdravi"

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press/Marko Metlaš

Da li se plašite velike potrošnje koja je bila u Budimpešti?

- Strah kao strah mora da postoji iz jednog razlog - time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kom učestvujete. Vrsta obazrivosti u svakom slučaju. Potošpnja jeste bila, ali smo uživali u toj igrui. To je sastavni deo tima, da mora na svim nivoima da bude angažovan. Ne možete šetati i igrati meč. To je nemoguće. Moguće je, ali ste u podređenoj ulozi. Bićemo spremni.

Da li osećate podršku nacije kao ranije?

-  Normalno je da narod bude uz vas, osećam podršku. Ne znam koliko je karata prodato. Koliko god ljudi da dođe, mi znamo naše obaveze. Da dobijemo meč i da idemo na EP, to je ono na čemu sam fokusiran.

Kako je ekipa reagovala posle poraza, kakav je zdravstveni bilten i hoće li biti promena u sastavu?

- Što se tiče reakcije igrača, kao i moja, bio sam jako tužan zbog rezultata. Ali sam isto tako izuzetno ponosan, i to sam rekao u svlačionici, na sve što su uradili. To je fudbal koji vole da vide. Mislim da niko u Srbiji neće da zameri na stilu fudbala koji smo pokazali. Imali smo stavi i takvu Srbiju želim da gledam, vidim i treniram. Osećanja su pomešana. Zadovoljan si i srećan kao trener, jedino da im još ugradim krila da lete. Ali to je nemoguće. S druge strane si razočaran jer nisi dobio ono što si zaslužio. Ne tražimo mi ništa preko onog što smo zaslužili. Oni su pokazali sve što sam tražio. Taj nivo verovanja i borbenosti. Moje srce je potpuno puno s te strane.

- Što se tiče promena, biće ih. Ne mogu sa da vam kažem. Želimo da današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Veečras ćemo konačno znati zdravstveni bilten. Na miru ćemo doneti odluke. Potpuno sam miran i tako dočekujem meč. Miran i sa osmehom. Nisu svi zdravi, ali ne mogu sve da vam kažem. Ali naći ćemo zamenu, rešićemo probleme.

"Ako pokažemo igru iz Budimpešte, a ne damo gol, onda..."

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press/Marko Metlaš

Šta sada očekujete od Crne Gore?

- Najvažniji meč definitivno, ovo u Budimpešti nije bila. To igrači znaju. I mnogo ekipa ćete u ovoj fazi biti u istoj situaciji. Sutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo! Srbija će igrati najbolje što može, da dođe do tog cilja. Da se nađe rešenje da ta jedna lopta završi u mreži rivala. Sad da budemo toliko nesrećni da nas sportska fortuna zaobiđe i da pored toliko šansi, da nijedna ne uđe u mrežu, da se taj trend nastavi, ne verujm. Mora negde da se vrati. Stil fudbala nećemo menjati. Napravićemo šanse, mora da se puca iz svih oružja. Ceo arsenal koji budemo imali ćemo pokazati na terenu.

Da li se slažete da je ova najvažnija, ali kao da nam je to dodatni motiv da nadogradimo tu igru iz Mađarske?

- Nema tu velike filozofije, hoćemo da pokažemo igru iz Budimpešte. Ako to pokažemo, a ne damo gol, moraću da odem negde da se pomolim i da zapalim sveću. Krstio sam se, jer sam se pitao da li je moguće. Nisam tražio pomoć od Boga. To može nekom da bude simpatično ili ne. U Budimpešti sam imao i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore. Potpuno mirno dočekujemo meč, onog momenta kada krene, videćete reakciju.

Da li ste ispratili meč protiv Libana i odakle preti najveća opasnost?

- Neće računati na te igrače, to je jasno. Od Krstovića preti najveća opasnost. U duelu u kom želimo da dominiramo i vodimo glavnu priču, da napadamo. Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe. Pa neće reći da dolaze da izgube. Mislim da bi ga smenili iste sekunde. Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. To je razlika. A Srbija će pokazati ono što može i želi. Oni su imali jednu trening utakmicu koja je nebitna. Mi zavisimo sami od sebe i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Što možeš danas, nikad ne ostavlja za sutra.

Nismo videli Samardžića, šta se dešava sa njim?

- Tu je. živ i zdrav. U jednoj konstalaciji igre i taktičkoj zamisli u Budimpešti. Povukao sam neke poteze i bio sam u pravu. To su sada nijanse. Da li je trebalo da uđe Đuričić ili Samardžić, Mladenović ili Kostić... Pokazalo se da smo bili u pravu što smo povukli poteze. Tim je delovao kako sam želeo. Onda ubediš i igrače da je to prava stvar, da nema grešaka, lutanja i pogrešnih odluka. S pravom sam imao viziju za taj meč. Nebitno je ko će igrati, bitno je da oni koji igraju daju doprinos da tim ne izgubi agresivnost, oštrinu i lepotu. Da je Samardžić ušao, mislim da ne bi bila greška. Ali ne možeš da staviš sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odma

    16. oktobar 2023 | 14:36

    Idi odma! Nemoj cekati. Bice kasno....

  • Gl Berlin

    16. oktobar 2023 | 14:38

    Znači moraćes da Odeš. Jednom i tebi ledja da vidimo , i dovesti Ivića ili Paunovića i pustiti ih da rade svoj posao bez mesanja menadjera.

  • Oki

    16. oktobar 2023 | 14:39

    A jel ne može obe pobede.....kakvo je to razmišljanje selektora ili se igra na pobedu ili se ne igra uopšte....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA