Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi upitan zašto nije ubacio Lazara Samardžića iako briljira u Seriji A: "Mislim da nisam pogrešio"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor ističe da ne bi bila greška i da je vezista Udinezea ušao u igru, ali da je tim delovao onako kako je želeo u Budimpešti

  • 5
Lazar Samardžić Foto: MN Press

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se medijima u Staroj Pazovi pred meč protiv Crne Gore, koji je na programu u utorak od 20.45 na Marakani.

Novinari su ga na kraju konferencije pitali i zbog čega u timu nije bilo Lazara Samardžića, koji briljira od starta sezone u Seriji A.

Selektor je istakao da je odluka bila takičke prirode i da misli da je doneo dobru odluku na Puškaš areni, jer je tim delovao onako kako je i želeo i da su Mađari bili na mukama.

- Šta se desilo? Tu je, živ, zdrav. U jednoj konstelaciji igre i u nekoj, da kažem, taktičkoj zamisli, ono kako sam video utakmicu u Budimpešti, povukao sam neke poteze, mislim da sam bio potpuno u pravu. To su sada nijanse, da li je trebalo da uđe Đuričić ili Samaržić, da li je možda trebalo Mladenović umesto Kostića da uđe. Mislim da je urađeno sve sa trenerske strane, da to izgleda kako treba i da bukvalno stavimo na muke Mađarsku.

- Što se i pokazalo. Pokazalo se da smo bili u pravu što smo povukli te poteze. A to su sada nijanse, da kažem, da li će ovo ili ono. Generalno, tim je delovao onako kako želim, tim je delovao kako sam predpostavio i to treneru daje satisfakciju. A onda i ubediš igrače da je to u stvari prava stvar, da nema tu nekih grešaka i lutanja i pogrešnih odluka i tako dalje. Znači, viziju koju sam imao za tu utakmicu, sa pravom sam je imao i tu nije bilo nekakve greške.

Ipak, istakao je Piksi i da ne bi pogrešio i da je ubacio Lazara Samardžića i da su u pitanju samo nijanse.

- A sada, da li će i jedan ili drugi ili treći, to je sada potpuno nebitno. Bitno je da igrači koji igraju, a i oni koji uđu, daju svoj doprinos da tim ne izgubi na agresivnosti, da ne izgubi na lepoti, da ne izgubi na kreativnosti, da ne izgubi oštrinu koju želimo da imamo u toj napadačkoj liniji. Tako da, to su samo nijanse. A i da je Samardžić i ušao, mislim da ne bi bila greška, u svakom slučaju. Nego, ne možeš da staviš sve - odgovorio je Piksi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krile

    16. oktobar 2023 | 14:52

    Prvo se borite za igraca da igra za Srbiju, onda kad prihvati poziv vi mu nedate sansu da igra, e sad sta mislite kad drugi igraci koji imaju isto sansu da igraju za srbiju ili neku drugu repku kako ce da izaberu kad vide kako se ponasate prema igracima koji su vec izabrali srbiju. Nema tu budocnosti

  • Saša

    16. oktobar 2023 | 14:50

    Nije nama Piksi kriv, nas problem lezi bar jedno 25 godina unazad. Sve te godine igramo slabo, sporo, kilavo i bez zalaganja. Ali nijedan selektor nije istupio i rekao Ovo nista ne valja, Ovo je sramota i nedopustivo, Ovo ovako vise ne moze. Ne, nego stalno se vade da je takticki odigrano kako je i zamisljeno, kako nismo imali fudbalske srece, da smo cak i bili bolji ali su oni drugi ipak nekako iscupali 3 boda itd. Nije sramota izgubiti ali je sramota govoriti da smo bili bolji a mi svi gledali utakmicu i slozili se da smo igrali katastrofa.

  • 2iie

    16. oktobar 2023 | 15:48

    Najslicniji igrac Tadicu je upravo Samardzic, ali avaj Srpska posla i sujeta, nece da uradi onako kako vecina misli da teba pa to ti je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA