Vreme čitanja: oko 1 min.

Savez Švedske i kapiten Lindelof se oglasili povodom terorističkog napada u Briselu: "Osećamo veliku tugu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga na severu Evrope

  • 0
Navijači Švedske u Briselu Foto: Tanjug / AP

Teroristički napad koji se dogodio u Briselu u ponedeljak uveče u kojem je državljanin Tunisa ubio dvojicu švedskih navijača i ranio još jednu osobu potresao je svet, a posebno državu iz koje žrtve dolaze.

Utakmica Belgija - Švedska u kvalifikacijama za EURO je prekinuta i nije nastavljena. Sudbina tog duela nije poznata, a dan nakon incidenta oglasio se Fudbalski savez Švedske.

- Švedski fudbal tuguje. Švedska tuguje. Juče smo izgubili dvojicu navijača u Briselu jer su radili nešto što bi trebalo da je normalno, podržavajući svoj nacionalni tim. Naše misli su sada uz sve voljene ljude žrtava koji su se danas probudili sa velikom tugom. Razmišljamo i o svim navijačima u Briselu. Znamo, da ste baš kao i mi uplašeni i zabrinuti. I pored toga ste pratili instrukcije koje ste dobijali sa razglasa. Zahvaljujemo se onima koji su postali žrtve ovog besmislenog napada. Čuvajte jedni druge - stoji u obraćanju Saveza.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sweden Men's National Team. (@swemnt)

Viktor Lindelof se takođe oglasio putem društvenih mreža.

- Šokiran sam i skrhkan tragičnim incidentom u Briselu i hladnokrvnim napadom na naše drage Šveđane. Nemam reči za ovakvu vrst surovosti i nedostatka humanosti. Želim da izrazim iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava. U isto vreme, moje misli su i sa svim navijačima u Belgiji. Niko ne treba da ode na meč i  da se oseća nesigurno dok navija.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof)

(Telegraf.rs)

Video: Napadač urlao Alahu akbar: Pobio ljude u Briselu iz osvete zbog ubistva dečaka (6)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA