≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Pešić otkrio ko ga je "oterao" iz Zvezde: "On je taj koji je rekao da me sklone..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne znam da li se to ikada desilo u Zvezdi"

  • 6
Nikola Vujadinović Foto: MN Press/Marko Metlas

Aleksandar Pešić je od ove sezone član Ferencvaroša, a u mađarskom velikanu ponovo sarađuje sa Dejanom Stankovićem. Iskusni centarfor je do prethodne sezone branio boje Crvene zvezde, a kako ističe, klub nije napustio svojevoljno, te za sve krivi jednog čoveka.

Golgeter koji je Marakanu napustio za obeštećenje od 1.5 miliona evra ističe da je glavni krivac za njegov odlazak Marko Marin.

U razgovoru za Informer, Marin je otkrio da poštuje nekadašnjeg saigrača, ali...

- Imam poštovanje prema Marku Marinu zbog njegove fudbalske karijere, istina, ja sam ispod njega na u tom smislu, ali mislim da je njegovo maslo što sam otišao. Tri ili četiri kola pre kraja, Miloš Milojević me oterao sa jednog treninga. Uvek sam imao sa njim drugarski odnos, tada sam preterao u šali i bilo je zasluženo što me izbacio... Posle nekog vremena do mene je stigla informacija, naravno, neću reći od koga, da je Marin tada rekao treneru da je ovo prilika da me skloni. Ne znam zašto - započeo je Aleksandar Pešić.

Pomenuti fudbaler je u sezoni za nama bio jedan od najboljih fudbalera Zvezde, a uspeo je da sa timom osvoji duplu krunu. Ipak, i pored podrške koju je dobijao od sportskog direktora, situacija je počela da se menja.

- Kada sam sa polomljenim prstom igaro protiv Makabi Haife, pred derbi, kada je razlika na tabeli bila mala, Marin je dolazio do mene i bodrio me. Kada sam igrao sa injekcijama više od mesec dana govorio mi je da izdržim, a kad smo stekli +15 onda je rekao da me sklone. Ne znam da li se to ikada desilo u Zvezdi. Tu je trener da odlučuje o tome - nastavlja rođeni Nišlija.

Aleksandar Pešić, Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

Pešić ističe da je na njegovom dolasku u crveno-beli tabor insistirao upravo Marko Marin.

- Kada sam dolazio on je bio za to, ubeđivao me, znam da me ceni kao igrača. Nisam želeo da ga pitam jer mislim da bi se posvađali, lakše bi mi bilo da ga obilazim, ovo je prilika da i on sazna, jer se na kraju uvek sve sazna - ne krije razočarenje centarfor.

Za kraj razgovora istakao je da je sigurno veći zvezdaš od nekadašnjeg reprezentativca Nemačke.

- Poslao sam mu poruku, pozvao me kasnije, ali nisam želeo da mu se javim. Ja Zvezdu volim, u Srbiji se brzo zaboravljaju stvari. U Zvezdu pre šest godina niko nije želeo da dođe, da se razumemo, i tada sam dobio dobar ugovor, direktor mi je sve to omogućio, ali svi koji su te godine došli to su uradili iz ljubavi prema Zvezdi. Svi smo mi oživeli karijere tu, pomogla nam je Zvezda, ali smo i mi dali klubu. Njega kada su zvali, nije želeo da dođe dok nije bilo Lige šampiona! Hoće da mi kaže da je veći zvezdaš od mene, e pa nije. Nije ni od Vujadina Savića, Branka Jovičića, Filipa Stojkovića, Milana Borjana - završio je fudbaler Ferencvaroša.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: San se ostvario, dupla kruna i dva gola za pobedu u finalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    17. oktobar 2023 | 19:13

    Kad bi Zvezda bila ona prava ZVEZDA,ti ni u ludilu ne bi igrao za Zvezdu,takvi kao ti nisu ni za tribine a kamoli za teren...

  • Delija

    17. oktobar 2023 | 19:06

    Brate loš sii iskreno

  • Knn

    17. oktobar 2023 | 19:50

    Pešiću , pokazao si karakter i kvalitet saigraču Dragoviću na poslednjoj utakmici u Zvezdinom dresu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA