≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srbija dobila Crnu Goru i zakoračila na EURO! Mitrović i Tadić sačuvali Orlove od "Sokolova" iz komšiluka

Vreme čitanja: oko 5 min.

Veoma duga, ali izuzetno prijatna utakmica

  • 62
Fudbal kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Srbija Crna Gora Foto: Mileta Mirčetić

Fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da slavi protiv Crne Gore sa 3:1 u veoma teškoj, neizvesnoj utakmici, iako su Orlovi imali primat tokom većeg dela ovog meča! Na kraju, bodovi su ostali na Marakani, a samim tim i to Evropsko prvenstvo koje se čeka već 23 godine.

Pre meča je bilo jasno da će se raditi o veoma teškoj utakmici, bez obzira na to što su Orlovi bili favorit, Crna Gora je došla sa ogromnom željom jer bi trijumf na Marakani značio da imaju izgledne prilike za plasman na Evropsko prvenstvo.

S druge strane, ni Srbiji nije bilo baš svejedno, jer bi i eventualnim remijem sve moglo da se iskomplikuje pred naš poslednji meč.

Međutim, ima Srbija svog čuvara, a njegovo ime je Aleksandar Mitrović, koji je postigao i dva gola na ovom meču.

Dva Mitrović, a jedan Tadić i to je bilo dovoljno da naša reprezentacija dođe do izuzetno važne i bitne pobede u ovoj utakmici.

Fudbal kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Srbija Crna Gora Foto: Mileta Mirčetić

Kada je reč o utakmici, prvo poluvreme je počelo poprilično dinamično. Mitrović je već u devetom minutu postigao gol za 1:0, čime je dao krila Orlovima. Međutim, ta krila se nisu u potpunosti raširila, Crnogorci su pritisli, a to je urodilo plodom pri kraju poluvremena.

Iako je napadala Srbija, iako je ređala prilike, bila je odovljna samo jedna greška našeg tima, kada je Stevan Jovetić otišao u trk, pobegao je svima i na veoma lep način je savladao golmana Vanju Milinkovića Savića za 1:1.

Tim rezultatom se otišlo i na odmor, mogla je Srbija da postigne i još jedan gol, ali je Andrija Živković pogodio stativu, dok je i Mijatović bio poprilično dobar na golu Crne Gore.

Kako je počelo drugo polvureme, Srbija je krenula sa nikad jačim napadima. Sa svih strana su krenuli ka golu Crne Gore, pretili su i pretili, ali lopta nije htela u gol. Mijatović je imao neke neverovatne bravure i time je uspeo i da sačuva svoj tim.

Ipak, momenat odluke se dogodio u 73. minut, Tadić je odigrao lepu akciju, dodao je Mitroviću, ovaj je postigao gol i to je bilo 2:1.

Da to nije slučajno, za mirniju završnicu. pobrinuo se Dušan Tadić dva minuta kasnije i postigao je gol, kojim je Srbija došla do zlata vredne pobede.

Srbija - Crna Gora 3:1 (1:1)

SASTAVI:

Srbija (3-4-2-1): Milinković- Savić, Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović - Tadić, Lukić - Mitrović.

Crna Gora (3-5-2): Mijatović - Tući, Savić, Tomašević - Marušić, Janković, Kuč, Camaj, Vukčević - Krstović, Jovetić.

Sudije: Simon Marčinjak, Pavel Sokolnicki, Tomaš Listkjevic, Bartoš Frankovski (VAR)

TOK MEČA UŽIVO:

76. minut - NOOOOOOVI GOOOOOOL! Dušaaaan Tadić postiže pogodak, Srbija je sada u ogromnoj prednosti!

74. minut - GOOOOOOOOOOOL! Postiže novi pogodak reprezentacija Srbije, odigrali su akciju Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a napadač naše reprezentacije postiže novi gol na ovoj utakmici.

68. minut - Sve je bliži remi u ovom meču...

64. minut - Napada Srbija iz svih oružja, ali ništa, ne vredi... Ništa neće u gol.

60. minut - Evo udarca i Crne Gore! Camaj je tukao sa 25 metara od gola, ali je Vanja Milinković Savić odličan na golu i biće ovo korner. Nakon udarca iz ugla, ponovo je reagovao Vanja.

59. minut - Preti Srbija, ide korner za kornerom, ali sve se zaustavlja samo na tim pokušajima iz ugla. Nema konkretne prilike za naš nacionalni tim.

52. minut - Slab je početak drugog poluvremena, Srbija pokušava da dođe do gola Crne Gore.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Fudbal kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Srbija Crna Gora Foto: Mileta Mirčetić

45. minut - Kraj prvog poluvremena na Marakani!

44. minut - Napada Crna Gora, opet su bili Sokolovi u prilici, ali je reagovao Vanja Milinković Savić.

36. minut - Gol... Jovetić je uspeo da izjednači.

35.  minut - Evo sada prilike za Srbiju da se uputi kvalitetan centaršut, nakon 10-ak minuta nešto slabije igre.

26. minut - Stativa! Prelepa akcija Orlova, ostavio je Tadić loptu za Andriju Živkovića, ovaj je pokušao, ali je lopta samo dokačila stativu i otišla u gol-aut.

23. minut - Uh... Moglo je ovo biti nezgodno, Veljković je propustio loptu, Krstović je bio blizu, ali nije uspeo da savlada našeg golmana.

21. minut - Mogla je Srbija ovde da dođe i do ozbiljnije prilike, ali Gudelj nije uspeo da doda loptu na vreme.

16. minut - Dolazi i do malo čarki na ovom meču. Lukić i Marušić su razmenili nekoliko reči na centru terena nakon što je fudbaler Fulama načinio faul.

12. minut - Nastavlja Srbija da preti, nastavljaju Orlovi s napadima, sada je upućen još jedan udarac, ali je bio preslab, te je golman Mijatović to rutinski uhvatio.

9. minut - GOOOOOOOOOOL! Aleksandar Mitrović postiže svoj pogodak. Dobio je loptu, poveo je nekoliko metara, namestio se, a onda spoljnim delom stopala pogodio dalji ugao gola i tako je Srbija došla do vođstva.

8. minut - Ozbiljan korner je izveo Janković iz Crne Gore, a uspeo je Vanja Milinković Savić da izađe i izboksuje tu loptu.

5. minut - Mogla je i Crna Gora da pripreti na drugoj strani, ali nisu uspeli da upute udarac ka golu.

3. minut - Evo odmah prilike za Srbiju! Tadić i Živković su odigrali na desnoj strani, fudbaler Paoka je centrirao, Mitrović je udario loptu glavom, ali je ona otišla preko gola.

1. minut - Startovao je meč u Beogradu.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbalska repreznetacija Srbije pred sobom ima jednu od najvažnijih utakkmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se održava iduće godine u Nemačkoj. Rival Orlova biće Crna Gora, a meč je na programu od 20 časova i 45 minuta na Marakani.

Srbija je dosta sebi zakomplikovala put i sa dva poraza od Mađarske, kada su identičnim rezultatom slavili sa 2:1, pa tako Orlovi sada moraju pomalo i da strepe na samom kraju kvalifikacija.

Orlovi sada pod moranjem imaju ovaj trijumf protiv Crne Gore, kako ne bi morali da strepe i da se uzdaju u druge rezultate, tačnije da se nadaju kako će Crna Gora da izgubi u mečevima protiv Mađarske ili Litvanije.

Trenutno stanje na tabeli kaže da je Mađarska prva sa 13 osvojenih bodova, odmah iza njih dolazi Srbija sa 10, dok potom sledi i Crna Gora sa osam. Pri dnu tabele su Litvanci sa osvojenih pet bodova, odnosno Bugari sa dva.

Osim ovog meča sa Crnom Gorom, Srbija će igrati i protiv Bugarske.

(Telegraf.rs)

Video: "U delu sa Crnom Gorom želimo da dominiramo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    17. oktobar 2023 | 20:44

    Kakav lep zvižduk za Nedimovica,bar narod nekada misli i svojom glavom...

  • Raša

    17. oktobar 2023 | 19:50

    Aman bre više sa Milenkovićem, Gudeljom i Lukićem aman za aman . . .

  • Panča

    17. oktobar 2023 | 19:47

    Pa šta je sa Samarđićem? Hoće li ikada dobiti šansu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA