Vreme čitanja: oko 2 min.

Pavlović samouveren posle Crne Gore: "Cilj je ostvaren, moramo da pobedimo i Bugarsku"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostala je još jedna utakmica...

  • 4

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Crne Gore sa 3:1, u okviru osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Orlovi su tako napravili veliki korak ka konačnom plasmanu na Evropsko prvenstvo, a nakon meča, o tome je govorio i defanzivac naše zemlje, Strahinja Pavlović.

- Cilj smo ostvarili. Pobeda danas, jako bitna. Ostala je još jedna utakmica u kojoj treba da pobedimo, i da odemo na to Evropsko prvenstvo, koje toliko dugo već iščekujemo. Jako sam ponosan na momke, kako su danas odigrali utakmicu, pogotovo drugo poluvreme, posle tog primljenog gola, odgovorili smo na pravi način, postigli golove, tako da eto, sve je bilo kako treba - počeo je Pavlović.

Ipak, utakmica je bila jako teška...

- Jeste teška. Crnogorci su nas iznenadili, imali su u prvom poluvremenu taktiku, pa su uspeli da čuvaju loptu duži vremenski period. Igrali su jako dobro i čestitam im na tome. Ipak, mislim da naš individualni kvalitet i ta naša želja su nam doneli pobedu danas.

Borbenost je bila na nivou...

- Tako je moralo da bude. Mislim da smo bili pozadi bili dobri. Generalno, čitava ekipa je bila dobra, i od špica do golmana, svi su se borili.

Ostala je još jedna utakmica...

- Tako je, ostaje Bugarska. Moramo da pobedimo i to, i da odemo na to Evropsko prvenstvo.

Jedan propust u defanzivi koštao nas je primljenog gola...

- Brzo se sve dogodilo posle našeg prekida. Iskreno, i ne sećam se najbolje. Imali smo loptu, ali smo je prodali, i onda pukla je kontra, i Jovetić kako je pogodio 90, ono je neverovatno. 

Ipak, straha nije bilo...

- Nije. To moram da kažem. Na poluvremenu smo se dogovorili svi da samo treba da budemo strpljivi, i znali smo da će gol doći kad-tad, samo da budemo strpljivi, i da ne primimo gol. To je bilo najvažnije. I eto, na kraju na individualni kvalitet smo uspeli da stvorimo dobre šanse, i da ih realizujemo, što je najvažnije.

Naravno, još uvek posao nije završen...

- Ovo je bila jako bitna utakmica, ali nikad ne bih rekao da smo otišli, dok to ne bude i matematički gotovo. Čekamo tu utakmicu. Oni imaju dve, mi imamo tu jednu, ne treba da nas zanima šta će oni da rade, mi samo treba da pobedimo tu utakmicu, i to je to. 

Utakmica sa Bugarskom igraće se u Leskovcu...

- Za promenu malo, nije loše.

Igrači nisu znali ostale rezultate...

- Iskreno, nismo znali. Možda je neko od momaka znao, ali ja iskreno nisam. Čak nisam ni pogledao druge rezultate, tako da najbitnije je da smo mi večeras pobedili. To je to - zaključio je Pavlović.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović o pobedi nad Crnom Gorom: Mislim da smo zaslužili da dobijemo utakmici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ley

    18. oktobar 2023 | 09:13

    Nemate vi ni cilja ni puta

  • ZEMUNAC

    18. oktobar 2023 | 10:09

    OVO JE SAMO IME OD REPREZENTACIJE.SLABI SMO MI OVO NISTA NE VREDI.ZALI BOZE ZA IZGUBLJENO VREME AKO IH GLEDATE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA