Žestoke i neutemeljene optužbe francuskog ministra: Tvrdi da je Benzema povezan sa terorističkom organizacijom

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Jedan od senatora zahtevao je da i da se Karimu oduzme francusko državljanstvo nakon što je francuski ministar unutrašnjih poslova izneo neutemeljene tvrdnje na račun slavnog fudbalera

Jedna izjava francuskog ministra unutrašnjih poslova, Žeralda Darmanina, podigla je pravu buru u tamošnjoj javnosti. U jeku trenutne situacije u Izraelu, on je u televizijskom intervjuu za CNews izneo neutemeljene tvrdnje da je fudbaler Karim Benzema povezan sa jednom političkom grupom koju Francuska smatra terorističkom organizacijom.

Naime, on je izneo ovu neosnovanu tvrdnju komentarišući provere koje Ministarstvo vrši u islamskim sredinama.

- Zatvorili smo preko 1.100 islamističkih objekata. A u poslednjih par nedelja, vrlo smo zainteresovani oko situacije gospodina Benzeme, koji je povezan sa Muslimanskim bratstvom. Napadamo hidru kakvu predstavlja Muslimansko bratstvo zato što stvaraju "atmosferski džihadizam", kao što bi to rekao Žil Kepel - izjava je Žeralda Darmanina.

Međutim, kako navodi CNN, on nije izneo nikakve dokaze koji bi ovu njegovu tvrdnju i potkrepili.

U međuvremenu se nakon ove izjave ministra Darmanina javio i jedan od senatora i potpredsednik konzervativne partije Republikanaca, Valeri Boaje, koji zahteva i određene sankcije ukoliko je ono što se za Benzemu tvrdi tačno.

- Ako su komentari ministra tačni, onda moramo da razmislimo i o sankcijama za Karima Benzemu - kaže Boaje koji predlaže da se ovom fudbaleru oduzme Zlatna lopta koju je osvojio 2022. godine:

- Ne možemo da prihvatimo da svetski poznati francuski igrač sa dve nacionalnosti može na taj način da uradi nečastivu stvar za našu zemlju - rekao je Boaje, a prenosi Politiko.

Inače, u međuvremenu se oglasio i advokat Karima Benzeme, Ugo Vižije koji je demantovao ministra Darmanina i istakao da će podneti sve pravne korake protiv njega.

- Ovo je netačno! Karim Benzema nikada nije imao nikakvu povezanost sa tom organizacijom - naveo je Vižije.

(Telegraf.rs)

Video: Nova kanonada Zvezde: Ponovo dva gola za dva minuta, Kruševljani u neverici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    19. oktobar 2023 | 00:11

    Us..li se Francuzi, pa udaraju izgleda gde ne treba. Ruši se njima sve izgleda, vraća im se ono,što rade drugima. Kako to da im je Benzema decenijama bio dobar, a sada udri?

  • Ivan

    19. oktobar 2023 | 08:39

    Da finansira izgradnje džamije to je i sam rekao. A da li je prešao u radikalni islam nije ni nemoguće ali bez dokaza uperiti prst je najlakše. Da je dobar fudbaler to je sigurno ali mi se nikad nije sviđao, nekako mi je previše antipatičan i arogantan na terenu.

  • Smederevac

    19. oktobar 2023 | 08:57

    Uvek mi bio antipatican...nije isključeno da je i ekstreman..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA