≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula legenda Vojvodine, bio je član šampionske generacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika tuga...

  • 1
Branislav Veljković, golman prve šampionske generacije Vojvodine Foto: FK Vojvodina

Preminuo je nekadašnji golman prve šampionske generacije Vojvodine, Branislav Veljković.

- Sa tugom i žaljenjem obaveštavamo vas da je preminuo nekadašnji golman prve šampionske generacije Vojvodine, Branislav Veljković (Velja, Tetreb, Kljaka). Vodio je veliku borbu sa opakom bolešću, kojoj je podlegao juče oko 18 časova u Domu za stare u Futogu, gde je boravio protekle četiri godine. Komemoracija povodom smrti Branislava Veljkovića je danas 19. oktobra u 12 časova na stadionu Karađorđe.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

Rođeni Beograđanin, fudbalsku karijeru je započeo u OFK Beogradu iz koga dolazi u omladinski tim Vojvodine 1959. godine. Talentovan i perspektivan, selektiran je u juniorsku reprezentaciju Jugoslavije za koju je nastupao od 1960 – 1962. godine.

Iz Vojvodine se vratio u OFK Beograd, a potom u Bačku iz Bačke Palanke. Vratio se u Vojvodinu 1963. i u klubu proveo pet godina (1968). U šampionskoj sezoni 1966. je bio u protokolu svih utakmica, a branio je na dve.

Igračku karijeru je završio u Slaviji (Novi Sad) 1976. Obrazovao se i stekao zvanje: trener fudbala, a viši fudbalski trener je postao 1984. kada je diplomirao na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. U tom periodu je radio sa golmanima mlađih kategorija u Vojvodini, u stručnom štabu Ilije Pantelića. Inostranu karijeru kao trener je imao u Jemenu i Gabonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    19. oktobar 2023 | 12:13

    Žao mi svakog čoveka koji ode. Ali kada saznam nešto o nečijem životu,kada neko okonča život na težak način i to bez ikoga svog i ovako dragog i milog lika posebno sam dirnuta. Evo ja sam se rasplakala . Ima ko i za njim da pusti suzu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA