Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesi najplaćeniji, Šaćiri treći, a evo koliko srpski igrači zarađuju u MLS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izdvaja se Nemanja Radoja kada su u pitanju igrači iz Srbije

  • 2
Lionel Mesi, FK Inter Majami Foto: AP / Tanjug

Kao što se i očekivalo, argentinski fudbaler Lionel Mesi zvanično je najplaćeniji fudbaler MLS lige koja je, u međuvremenu, tradicionalno javno obelodanila sve plate igrača!

Mesi godišnje ima zagarantovanu sumu od 20,5 miliona dolara, dok su iza njega Lorenco Insinje (Toronto) sa 15,4 i Đerdan Šaćiri sa nepunih 8,2 miliona dolara koliko dobija od Čikaga.

Kada su u pitanju srpski fudbaleri, trenutno najviše zarađuje vezista Kanzasa Nemanja Radoja koji zagarantovano ima 890.000 dolara godišnje.

Nemanja Joveljić u dresu Los Anđelesa Galaksija ima 651.250, njegov saigrač Novak Mićović 67.360, dok defanzivac Vankuvera Ranko Veselinović zarađuje 580.500 dolara.

Kada je u pitanju lista od TOP 10 igrača, Ćićarito se nalazi na 4. mestu, Italijan Federiko Bernandeski je na petoj poziciji, Sebastijan Druisi je na šestom mestu, a dalje slede Ektor Erera, Daglas Košta, Kristijan Benteke i Džozef Martinez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA