Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši trener Vojvodine rekao Rusima zašto Srbi vole Putina, pa citirao Željka Obradovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Batak otkrio i kako je napustio Vojvodinu

  • 6
Radoslav Batak Foto: MN Press

Nekadašnji trener Vojvodine Radoslav Batak dao je intervju za medije u Rusiji, gde je svojevremeno nastupao kao fudbaler moskovskog Dinama!

Tom prilikom Batak je otkrio zbog čega je dobio otkaz u Voši na startu nove sezone, kao i zbog čega Srbi vole Vladimira Putina.

- Vole ga jer su Srbi oduvek poštovali jake vođe sa sopstvenim mišljenjem, koji su u stanju da promene nešto nabolje. Setimo se kako je to nekada bilo u Rusiji. Poslednjih 20 godina Putin podiže nivo sporta, infrastrukture i ostalog - rekao je Batak, pa otkrio šta trenutno radi:

- Sada sam nezaposlen, pa se trudim da ne sedim mirno. Mnogo letim po Evropi da bih gledao fudbal uživo. Neki dan sam se vratio iz Italije. Sledećeg meseca planiram da odletim u Španiju i Nemačku na stažiranje u nekoliko klubova La Lige i Bundeslige.

Otkrio je Batak i kako je napustio Vojvodinu.

Vojvodinu sam preuzeo u februaru 2023. godine, tim je bio na šestom mestu i više nije bilo mogućnosti da dovedem nove igrače. Uspeli smo da dovedemo mnoge fudbalere, uključujući i one iz akademije, na vrhunac forme, a leti smo i zaradili na prodaji. Vojvodina je sezonu završila u zoni evropskog kupa. A onda, kako to često biva u Srbiji, ekipa jednostavno nije imala cilj za sezonu - rekao je Batak i dodao:

Radoslav Batak i Barak Bahar Foto: MN Press / Marko Metlaš

- Pre početka novog šampionata, zamolio sam upravu Vojvodine da jasno iznesu ciljeve za sezonu. Tako da postoji razumevanje koji nam je budžet potreban, sa kojim snagama ćemo ostvariti svoje ciljeve. Vreme je prolazilo, nakon čega je uprava svake nedelje menjala zadatke. Prvo mi kažu da moram da razigravam mlade igrače za buduću preprodaju, čime jasno stavljaju do znanja da ne treba da očekujem pojačanja.

- Onda dobijamo APOEL u kvalifikacijama za LK. Uprava kluba daje intervjue i kaže da smo mi favoriti. Kako Vojvodina može da bude favorit ako je budžet APOEL-a tri puta veći od našeg? Uz utakmice protiv APOEL-a, u prvenstvu smo imali mečeve protiv Partizana i Crvene zvezde. Izgubili smo sva četiri meča i klub je raskinuo ugovor sa mnom. Ovo je nepravedno, s obzirom na to da je klub sa mnom ostvario rekordnu seriju bez poraza.

Dotakao se i svoje trenerske filozofije.

- Citiraću reči košarkaške legende Željka Obradovića: "Sve počinje od odbrane." Ali verujem da odbrana počinje od napadača. Volim da igram visoki presing, moja filozofija je da guram tim visoko i branim se od protivničkog gola, stalno uskraćujući prostor. Nemam omiljenu šemu, sve zavisi od kvaliteta ekipe. Na primer, došao sam hitno u Vojvodinu, nisam imao priliku da namećem svoju filozofiju igračima, jednostavno ne bi ispunili moje zahteve. Često morate biti fleksibilni i prilagoditi se svim kadrovskim problemima. Treneru je potrebno bar godinu dana da izgradi nešto svoje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ffm

    20. oktobar 2023 | 12:53

    Tvoje misljenje nije misljenje cele srbije !!!

  • djenka

    20. oktobar 2023 | 12:57

    Ja sam srbin ali ne volim Putina

  • "Sve počinje od odbrane"...???

    20. oktobar 2023 | 16:03

    Košarka i fudbal su dva totalno različita sporta. Poredjenje je bezveze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA