Vreme čitanja: oko 1 min.

Brajton zadržao jednog od najbitnijih igrača: Japanac i naredne četiri godine u redovima Galebova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japanski rekorder Premijer lige u klubu još četiri godine

  • 0
Kaoru Mitoma, Brajton Foto: Tanjug / AP

Lavovski deo posla odradio je Brajton poslednjih dana oktobra. Novi ugovor sa klubom potpisao je Kaoru Mitoma i to do 2027. godine.

Momak koji je 2021. došao iz Kavasaki Frontalea u protekloj kampanji se nametnuo kao vrlo važan šraf u mašineriji Roberta De Zerbija. Igrač koji poseduje odličan dribling i pregled igre nakupio je 52 meča za tim i postigao 13 golova uz 12 asistencija.

U godini u kojoj je potpisao za Brajton najpre je bio pozajmljen belgijskom Unionu, a njegov talenat nije ostao nezapažen u Engleskoj pa je vrlo brzo dobio šansu, nedugo zatim i postao ljubimac svih igrača Fantazija.

Mitoma je prošle sezone u Premijer ligi dao sedam golova i tako postao Japanac sa najboljim učinkom u pojedinačnoj takmičarskoj godini najjačeg prevenstva na svetu.

Za reprezentaciju Japana odigrao je 18 mečeva i postigao 7 golova, dok je 2022. izabran za najboljeg igrača svoje zemlje

(Telegraf.rs)

Video: Šmekerski potez Japanca u Piksijevom štabu na treningu pred Brazil oduševio novinare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA