Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener "Građana" nema dilemu: "Haland treba da dobije Zlatnu loptu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Norvežanin je pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu

  • 0
Pep Gvardiola Foto: Tanjug / AP

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, istakao je da fudbaler tog kluba Erling Haland zaslužuje da dobije "Zlatnu loptu" za 2023. godinu. Norveški superstar pomogao je klubu iz Mančestera da osvoji triplu krunu, dok je na 50 mečeva postigao 52 pogotka.

U konkurenciji će biti 30 igrača, a nagrada će biti uručena 30. oktobra. Španski stručnjak nema dilemu kome bi priznanje trebalo da bude dodeljeno.

- Haland bi trebalo da je osvoji - da. Osvojili smo triplu krunu a on je postigao 50 miliona golova - rekao je Gvardiola.

Ipak, najveći favorit za osvajanje "Zlatne lopte" je Lionel Mesi. Fudbaler Intera iz Majamija je rekorder i prestižno priznanje osvajao je sedam puta, a prošlog decembra pomogao je svojoj selekciji da se okiti titulom prvaka sveta.

Gvardiola konstatuje da bi Mesi trebalo da dobije sopstvenu kategoriju.

- Zlatna lopta mora da bude iz dva dela. Jedna za Mesija, a druga za ostale. Najlošija sezona za Mesija je najbolja za ostale - rekao je trener Mančester sitija.

Podsećanja radi, Haland je na dosadašnjih 12 mečeva postigao osam golova, dok se njegov tim nalazi na trećem mestu sa dva boda zaostatka za Arsenalom i Totenhemom.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović: Zvezda borbena, u tehničkom i taktičkom smislu daleko iza vodećih evropskih klubova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA