Vreme čitanja: oko 2 min.

Ronaldo je govorio za njega da je sledeća velika zvezda, a na kraju je završio u zatvoru zbog kokaina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fabio Paim je doživeo pravi sunovrat u karijeri

  • 0
Kristijano Ronaldo, Fabio Paim Foto: Tanjug / AP, Youtube / Printscreen

Već na zalasku karijere, mnogi smatraju Kristijana Ronalda za jednog od najvećih fudbalera svih vremena. Mnogi su se pitali ko će naslediti njega, ali i Lionela Mesija kada oni budu okačili svoje patike o klin, da li će im neko parirati, a portugalska zvezda je prilikom jednog intervjua istakla da smatra da će njegov sunarodnik Fabio Paim imati blistavu budućnost.

On je sa samo 13 godina uspeo da zaradi čak 300.000 funti, dok su navijači u Portugalu dolazili da ga posmatraju i gledaju njegov talenat.

- Ako misliš da sam ja dobar, pričekaj da vidiš Fabija Paima - rekao je jednom prilikom Ronaldo tokom 2003. godine kada je potpisivao za Junajted.

Vrlo brzo je i sam Paim sebe "krunisao" za igrača boljeg od Kristijana Ronalda.

- Bio sam stvarno poseban. Možda sad ispadam neskroman, ali istina je to što vam govorim. Ronaldo je uz svoj trud i naporan rad došao do onoga što i zaslužuje, ali kada sam imao isto zalaganje, bio sam bolji od njega. Tehnika mi je bila bolja, bio sam mali Ronaldinjo. Kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas negde vodi. Verujem da bi trebalo da mi da i jednu od Zlatnih lopti - rekao je Paim.

Međutim, umesto da ga gledamo u nekom od najboljih evropskih ili svetskih klubova, Paim je dotakao dno života. Nestao je sa mape, što i ne čudi, pošto je upao u probleme sa zakonom zbog kojih je godinu dana proveo u ozloglašenom zatvoru Kaksijas.

Svoj novac je nemilice trošio na automobile, žene i zabavu. Već sa 22 godine upao je u vode iz kojih nije uspeo da se izvuče, pa je 2019. godine uhapšen zbog posedovanja pet grama kokaina. Pod sumnjom na trgovinu drogom, smešten je u pomenuti zatvor koji je bio smešten nedaleko od sedišta Fudbalskog saveza Portugalije, pa je doslovno mogao da gleda svog nekadašnjeg saborca kako trenira.

Poslednji klub bio mu je poljski trećeligaš, Starovice, a po izlasku iz zatvora se prisetio svih dešavanja.

- Bio sam tamo sa razlogom i nikada nisam pomislio "Kristijano Ronaldo je tamo. I ja bih morao da budem tamo. Zatvor je bio stvarno težak i za mene i za moju porodicu, ali meni je bilo dobro. Naučio sam da ono što je lako nije dobro za tebe. I nisam više mogao da imam takav stil života da moram da radim i da imam dostojanstvo. Život mi je sada mirniji. Siguran sam da ću da napravim neke greške, jer sam čovek, ali zatvor nije bio mesto za dečaka poput mene - rekao je Paim.

(Telegraf.rs)

Video: Frka na klupi Partizana: Menig poludeo jer je Duljaj povukao izmenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA