≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teže nego što se očekivalo: Jovan Mijatović spasao Zvezdu i napravio lepu uvertiru pred Lajpcig

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobedonosni gol viđen je u 80. minutu

  • 56
FK Crvena zvezda - FK Javor Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde su u okviru 12. kola Superlige Srbije dočekali Javor, i uz dosta muke uspeli da stignu do trijumfa od 3:2.

Barak Bahar u ovom meču nije želeo da kalkuliše, pa je pred važan meč sa Lajpcigom u Ligi šampiona na teren poslao najjači tim. Pobeda je bila pod "moranjem" posebno zbog činjenice da je Partizan, koji slovi za rivala u borbi za titulu, dan ranije zabeležio trijumf protiv Spartaka u Subotici.

Krenuli su crveno-beli silovito u ovom meču. Posle mlakih pokušaja Stamenića, prvo uzbuđenje viđeno je u 11. minutu. Piter Olajinka je silovito šutirao, ali je njegov udarac umesto da završi u mreži, pogodio prečku.

Ipak, nakon samo pet minuta Zvezda dolazi do vođstva. Lepa akcija crveno-belih, Ivanić je želeo da proigra Olajinku, ali se isprečio fudbaler gostiju Skoko i sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Nastavili su domaći da napadaju i nižu šanse, da bi u 27. minutu mogli da dupliraju prednost. Ivanić pogađa okvir gola, da bi u nastavku akcije Manojlović fantastično odbranio. Do kraja poluvremena tempo igre je opao, te nije došlo do promene rezultata.

Već na startu drugog poluvremena gosti su uspeli da se konsoliduju, a u 53. minutu uspeli su da poravnaju rezultat na 1:1. I ovoga puta viđen je autogol, a nesmotreno je reagovao Naser Điga.

Nakon samo tri minuta - Zvezda je ponovo povela. Idealan centar šut Gelora Kange, Điga je skočio i spustio loptu Olajinki, a Nigerijac je zakucao u Manojlovićevu mrežu.

Ovaj gol kao da je "uspavao" crveno-bele, pa su zbog toga morali ponovo da "jure" rezultat. Javor je preko Bosića u 65. minutu došao do izjednačenja. Fudbaler koji je tokom karijere nosio dresove Zvezde i Partizana, iskoristio je fenomenalnu asistenciju i lepim udarcem po zemlji savladao Omrija Glazera.

FK Crvena zvezda - FK Javor Foto: MN Press/Marko Metlaš

Nervoza se uvukla u redove aktuelnog šampiona, sve je mirisalo na još jedan kiks, a onda se pojavio Jovan Mijatović. Talentovani centarfor se fantastično snašao u kaznenom prostoru i pogodio za novu prednost i ispostaviće se konačnih 3:2 za Zvezdu.

U narednom kolu tim iz Ljutice Bogdana gostovaće IMT-u, dok će Javor dočekati Napredak.

Što se plasmana na tabeli tiče, Zvezda se sada nalazi na drugom mestu na tabeli sa 24 bodova, a Javor zauzima 9. poziciju sa 14.

(Telegraf.rs)

Video: Nova kanonada Zvezde: Ponovo dva gola za dva minuta, Kruševljani u neverici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    21. oktobar 2023 | 20:35

    Primamo 3 gola od Voždovca,3 od Radničkog, 2 od Čukaričkog i sada Javora.Od Mančestera smo mogli da primimo deset golova,svaki napad šansa.U duelima smo mnogo slabi i smotani.Sa ovom odbranom , i ovakvom postavkom i pristupom primićemo minimum 5 golova protiv Lajpciga.Samo prvo poluvreme ima da bude 2 do 3 gola prednosti za Nemce.Daj bože da grešim,ali sa ovim Đigom pa i sa Dragovićem mnogo smo spori u odbrani i neorganizovani.

  • Mixail

    21. oktobar 2023 | 17:53

    Ako je ovaj što bruka broj 9 na svetom dresu najjači sastav i nema MAGIKA u tom najjačem sastavu onda je tu ovaj zalizani tzv. "trener" (koji je već izgubio titulu)debeleo pomešao lonce i poklopce!!!!

  • Bole

    21. oktobar 2023 | 20:36

    Ovaj zvezdin trener je cist promasaj neverovatnooooop koliko je covek izgubljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA