≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novo brazilsko čudo od deteta obožava Mesija, sa loptom može sve, a zbog Argentinca želi samo jedno...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Estevaua već zovu Mesinjo...

  • 0
Mesinjo Printscreen: Youtube/SVMM

Brazilska prvoligaška ekipa Palmeiras je poznata po razvijanju mladih talenata, a samo ove godine dogovorili su transfer transfera sedamnaestogodišnjeg Endricka u Real Madrid vredan 60 miliona evra.

Endrik još uvek boravi u Sao Paulu, jer prema brazilskim zakonima, ne može preći u Evropu sve dok ne napuni osamnaest godina, što će biti sledećeg leta.

Endrik će napustiti klub, ali Palmeiras već ima spremanog naslednika kojem se takođe predviđa svetla budućnost. Radi se o Estevau, koji je godinu dana mlađi od Endrika i ima sličan stil igre. Estevau je visok 170 centimetara, tri centimetra niži od Endricka, a igra na istoj poziciji.

Iako još nije debitovao za prvi tim Palmeirasa, redovno trenira sa njima. Primećen je još u mlađim kategorijama, što mu je donelo i poziv u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 17 godina sledećeg meseca.

Njegov uzor u fudbalu je Mesi, pa su mu dali nadimak "Mesinho", što na portugalskom znači "mali Mesi".

Tako, baš zbog Argentinca, Estevau sanja da zaigra za Barselonu, i to bi se uskoro moglo ostvariti. Barselona, Mančester Sity i PSŽ već prate njegovu karijeru.

Iako je još uvek u srednjoj školi, Palmeiras je već odbio ponudu PSŽ-a vrednu neverovatnih 50 miliona evra. Sam Estevau više voli Barselonu i želi se pridružiti tom klubu kako bi započeo svoju karijeru poput svog omiljenog fudbalera.

Tako je otkrio novinarima Mundo Deportiva koji su ga posetili u Brazilu.

- Pratim gotovo sve utakmice Barselone, veliki sam navijač tog kluba. Veoma se divim igračima koji tamo igraju i nadam se da ću im se pridružiti. Posebno obraćam pažnju na Mesija, igrača kog izuzetno cenim. Gledam njegove snimke i pokušavam da izvedem ono što radi na terenu, i ponekad mi to uspe. On je igrač koji me inspiriše, gledam ga svakodnevno. On je moj učitelj. Nemam reči da to objasnim. Sve što on radi

Estevau, čudo od deteta, sebe opisuje kao timskog igrača.

- Volim da pomažem timu, asistiram, driblam, postižem golove, sve dok to pomaže mom timu da pobeđuje. Mogu igrati na desnoj strani, ali mi je draže ići prema sredini, gde sam bliže golu, mogu se okrenuti levo i desno, to je mesto gde se osećam slobodno.

Pogledajte njegove najbolje poteze:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA