Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni Van der Vart izvređao igrače Ajaksa: "Kandidati su za ispadanje, mi bismo mogli da igramo sa njima"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bilo je tu i dosta psovki

  • 2
Rafael Van der Vart Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Ajaksa su u katastrofalnoj situaciji. Juče su doživeli novu blamažu pošto su poraženi na gostovanju od poslednjeplasiranog tima na tabeli, ekipe Utrehta golom u 90. minutu meča i to nakon prekida koji su napravili njihovi navijači.

Posle dužeg vremena, Ajaks se nalazi u zoni ispadanja holandske Eredivizije i trenutno je samo Volendam sakupio manje bodova od velikana iz Amsterdama. Pet bodova iz sedam utakmica je nešto nezabeleženo.

Trenutno prvoplasirana ekipa PSV-a je besprekorna i beži im čak 22 poena. Osmoplasirani Herakles koji nosi mesto za razigravanje za Ligu konferencija je na sedam poena plusa u odnosu na Ajaks. Sve u svemu, nekadašnji tim Dušana Tadića je u žestokom kanalu.

Nakon jučerašnje utakmice, u jednoj holandskoj emisiji razgovarali su legendarni fudbaleri Ajaksa, Rafael van der Vart i Pijer van Hujdonk. I jedan i drugi su frapirani katastrofalnom igrom koju pruža tim iz Amsterdama.

- Ne znam, kao da gledam nauku o raketama. Neke stvari ne mogu ni scenariom da se opišu. Imam osećam da bismo i mi ovde iz studija mogli da zaigramo sa njima - oštar je bio Van der Vart, pa je dodao:

- Ovo više nije Ajaks koji poznajemo godinama. Više nije bolji od protivnika kad se pojavi na terenu. Jednostavno nije. Ne postoji takav kvalitet u klubu. Čak i oni koji su nešto bolji igrači odlutaju u prosek u ovoj sredini. Može vam zvučati patetično, ali ovakav Ajaks je kandidat za ispadanje - pomirio se Van der Vart, da bi na konstataciju Van Hujdonka da je trener Stajn ključ problema pobesneo:

- Ma ne, nema smisla! To je j***ni tim! Ti j***ni igrači koji su sada kandidati za ispadanje treba sa ovakvim proračunom da budu prvaci sa dva prsta u nosu. Trener mora to da učini. Nije Stajn ništa kriv, krivi su igrači koji na terenu ne pokazuju ništa - dodao je Stajn.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj surovo iskren: Nije PFK - Pomozite fudbalskom klubu, smenite me, ali dajte igračima hleba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    23. oktobar 2023 | 18:44

    I on i Snajder su organizovali hajku na Tadića,a njih dvojica zajedno nemaju učinak kao Tadić,golivi,asistencije,tri godine ih držao u vrhu,ljubomorni bivši igrači,samo laprdaju

  • trtoje

    23. oktobar 2023 | 12:50

    kao igrac majstor,kao covek nula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA